Gurnuo je djevojčicu u stranu i onda je uhvatio za pelenu i počeo da zamahuje njome kao zastavicom.

doberman

Šarlota je imala svega 17 mjeseci kada su njeni roditelji usvojili dobermana i dali mu ime Kan. Pas je od prethodne porodice pretrpio zlostavljanje i spašen je u posljednji čas. Međutim, samo 4 dana nakon dolaska u novu porodicu, dogodilo se nešto što niko ne bi očekivao.

Kan i Šarlota su bili u vrtu, kada je veliki pas odjednom počeo da pokazuje znake agresije. Gurnuo je djevojčicu u stranu i onda je uhvatio za pelenu i počeo da zamahuje njome kao zastavicom.

Potom ju je bacio u jedan žbun. Šarlotina majka je bila u šoku, nije mogla da vjeruje svojim očima – ali onda je shvatila šta je bio razlog. Kan je uočio otrovnu zmiju, koja je dolazila direktno ka djevojčici. Iako agresivan na prvi pogled, svojim ponašanjem je devojčici spasao život.

Loading...

Da je zakasnio samo koju sekundu, otrovna zmija ugrizla bi djevojčicu. Umjesto nje, ugrizla je psa, ali srećom, veterinari su uspjeli da mu spase život!

On se danas osjeća dobro… Iako je ovaj pas u porodici svega četiri dana, pokazao se kao pravi junak – stavio je svoj život na kocku, kako bi spasio Šarlotu. Hvala, Kane – pokazao si se kao pravi junak i ovo djelo ti niko neće zaboraviti. Još jedan dokaz da su nam psi bezrezervno odani! Ovakvu priču treba da vidi što više ljudi…

Izvor: blic.rs