Volkner Mobil Performance ima sve tehničke karakteristike autobusa, uključujući motor od 430 KS smješten straga.

kamper-1

Za većinu ljudi kamperi se uglavnom smatraju vozilima koja nude relativno jeftin duh avanture komfora i praktičnosti. No, u istom segmentu tržišta, međutim, postoje i modeli koji se oslanjaju na izniman luksuz te nalikuju pravim kućama na kotačima, a ponekad koštaju i više od kuća i predstavljaju nešto poput putujućih hotela s pet zvjezdica.

kamper-2

Ako ste mislili da ste sve već sve vidjeli – ovo je Volkner “motorhome” specijalista Volkner Mobil Performance iz nejmačkog Wuppertala koji nudi sve tradicionalne sadržaje, funkcije i prostore poput spavaće sobe, kuhinje i kupaonice, ali i garažu! Ovaj “motorhome” ima namjensko područje na kojem možete parkirati automobil i prevoziti ga po cijelom svijetu, a sve za skromnu svotu od 1.350.000 eura ili preračunato 10 milijuna kuna.

Loading...

Kamper Volkner Mobil Performance pritom ima sve tehničke karakteristike autobusa, uključujući motor od 430 KS smješten straga s Volvo I-Shift mjenjačem i zračnim ovjesom za maksimalnu udobnost putnika. Dug je 12 metara, širok 2,50 metara i visok 3,85 metara, dok međuosovinski razmak iznosi 5,80 metara.

kamper-3

Ako vam 30 četvornih metara prostora s koliko raspolaže u unutrašnjost za stanovanje nije dovoljno, pritiskom na gumb možete pomaknuti lijevu bočnu stijenku Mobil Performance za 50 cm prema van i tako dobiti još 5 četvornih metara. Zahvaljujući posebnom sustavu, ovaj kamper može koristiti toplu vodu iz bojlera za otapanje snijega zimi i izbjeći “ledene” neugodnosti, dok je za ljeto ugrađen najmoderniji sustav klimatizacije.

kamper-4

Jedna od najzanimljivijih značajki Volkner Mobil Performance jest poseban prostor za prijevoz vlastitog automobila: patentirana središnja garaža kampera nalazi se između osovina i ima utovarnu platformu s hidrauličkim pogonom koja se spušta do razine poda i podiže za utovar vozila. Odmah ispod dnevne sobe.

Loading...

Garaža je dovoljno prostrana da primi većinu sportskih automobila, jer takvi modeli ne bi trebali biti previsoki, a tu je i prostor za dva električna bicikla, roštilj na izvlačenje, stol, stolice i spremište za piće ili druge artikle. Tovarni prostor može se koristiti i kao spremište ako ne prevozite automobil.

kamper-5

Unutrašnjost ovog mega-kampera može se u velikoj mjeri prilagođavati tijekom faze izgradnje i nudi svaku zamislivu udobnost prema želji naručitelja. Na primjer, kuhinja ima indukcijsku ploču za kuhanje, pećnicu, mikrovalnu pećnicu, hladnjak, perilicu posuđa, integrirani stroj za rezanje, aparat za espresso…

Kako bi putnicima ponudili maksimalnu udobnost u svim područjima korištenja, tvrtka je također razvila sustav grijanja i klimatizacije koji omogućuje učinkovito i brzo upravljanje različitim postavljenim temperaturama. Spomenuta cijena od 1.350.000 eura je početna cijena i lako se povećava ugradnjom najraznolikije opreme i elemenata po želji kupca. S ovim bi se dalo ljetovati.

Izvor: jutarnji.hr