Visok krvni pritisak je najčešće okidač za zastoj srca ili srčani udar, a pacijenti uglavnom ignorišu simptome koji na njega ukazuju.

tablete

Arterijska hipertenzija se jedna od najčešćih bolesti današnjice. Smatra se da jedna trećina odrasle populacije ima pritisak koji bi se morao lečiti, a ovaj procenat se menja po regijama u zavisnosti od načina ishrane, fizičke aktivnosti i životne dobi. Verovatno da nema osobe koja bar jednom nije imala problem sa povišenim pritiskom, a dodatni problem u lečenju hipertenzije predstavlja podatak da se terapija uzima neredovno i čestou nedovoljnim dozama.

Uzrok nastanka
Hipertenzija se najčešće javlja kao idiopatska, što znači da se ne zna razlog njenog pojavljivanja. U malom procentu (3-5%) hipertenzija je posledica bolesti drugih organa i sistema. Na krvni pritisak utiču mnogi faktori kako u organizmu, tako i van njega. Krvni pritisak povećavaju prekomerna upotreba soli i tečnosti, gojaznost, preterani unos alkohola i kafe, pušenje, fizička neaktivnost.

Simptomi  
Povišen krvni pritisak je vrlo često bolest koja protiče sa vrlo malo simptoma, ili se oni čak i odsutni. Pacijenti sa povišenim krvnim pritiskom mogu imati vrlo raznolike simptome, zavisno od toga da li je još neki sistem organa napadnut i oštećen dugogodišnjom hipretenzijom. Organi koji najviše trpe i stradaju u hipertenziji su: srce, oči, bubrezi i krvni sudovi. Ne treba smetnuti sa uma da je hipertenzija vrlo važan faktor kardiovaskularnog rizika i da bolesnici koji imaju hipertenziju obolevaju od koronarne bolesti desetak godina ranije od svojih vršnjaka koji je nemaju. Simptomi koje najčešće imaju bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom su: glavobolje (naročito u potiljačnom predelu), nesvestica, zujanje u ušima, nestabilnost pri hodu, bol ili slične senzacije u grudima, nedostatak vazduha, osećaj ubrzanog ili nepravilnog rada srca i tako dalje.

Prirodni način za snižavanje visokog pritiska:

Loading...

Potrebno je:

Ribani đumbir (1 komad)

1 čehno bijelog luka (naribanog)

1 kašika jabukovog sirćeta

1 žličica meda

1 žlica soka od limuna

Loading...

Uputstvo:

Samo stavite sve sastojke u blender za 30 sekundi. Zatim, trebate procijedite tečnost i stavite mješavinu u frižider za 5 dana.

Kako se koristi:

Konzumirati 1 kašiku ovog lijeka prije doručka ujutro i 1 kašiku ovog lijeka prije večere noću. Ne bi trebalo da konzumirate ovaj lijek više od 3 puta dnevno.

Izvor: megagiga