Evo još jednog dokaza zašto nikada ne smete da donosite zaključke o ljudima na osnovu njihovog izgleda!

Kada je jedna majka u radnji prstom uperila u Endija Rosa iz Vankuvera i objasnila ćerki da “mora da uči da ne bi završila kao ovaj čika”, ni slutila nije koja je čikina priča.

A Endi je rešio da sve objavi na Fejsbuku. Njegova priča glasi ovako:

– Dok sam danas bio u radnji u koju sam svratio pri odlasku kući sa posla, jedna devojčica je neprestano gledala u mene. To je u redu, deca su znatiželjna a ja sam bio prljav. A onda joj je majka skrenula pažnju i rekla joj da ne pilji. Kada su se odmakle od mene, čuo sam da joj je tiše rekla “eto zašto moraš da učiš i završiš školu”. Devojčica po mojoj proceni ima oko 7, 8 godina i rešio sam da je pravi trenutak da devojčicu naučim važnoj životnoj lekciji. Prišao sam im i rekao joj:

– Za početak, ja sam vrlo obrazovan prljavi muškarac. Ne samo da sam završio srednju školu, već i fakultet i mnogo medicinskih kurseva. Dakle, to što pretpostavljate na osnovu mog izgleda da sam neobrazovan je velika greška. Drugo, ako već kažete svojoj ćerki da mora da ide u školu zbog mojih tetovaža, time ćete joj samo potisnuti maštu i kreativnost. Ponosan sam na svoje tetovaže i umetnost koju predstavljaju. One su simbol moje ljubavi prema državi i služenja državi u svojstvu medicinskog tehničara u vojsci.

Loading...

Treće, ukoliko se vaša izjava odnosila na moju kapu koja se ne vidi na slici, biće da ste i tu sve pogrešno razumeli, jer ja sam suvlasnik firme Evergreen State Outdoors koja se zalaže za odgovorno posedovanje oružja.

Na kraju, ja sam sam odabrao rad u građevini i ponosim se time što gradim Ameriku i uživam u svom poslu.

Probao sam da budem činovnik i to nije za mene. Volim fizički rad i boravak u prirodi, a to podrazumeva da ćete često biti prljavi.

Dobro zarađujem, plaćam poreze i doprinose i izdržavam svoju porodicu. Tako da moj izgled ne odražava moju inteligenciju niti obrazovanje – zaključio je na kraju Endi.

Izvor: zena.blic.rs