Advertisement

Svi mi želimo imati lijepe zube. Kao biste to postili, pokazat ćemo vam neke od prirodnih preparata koji će očistiti vaše zube od kamenca i izbijeliti ih. Ovo su neki od njih:

bijeli-zubi

Limunov sok

Na česticu iscijedite nešto limun, iščetkajte i ostavite da stoji nekoliko minuta. Onda isperite. Nakon nekoliko dana ćete primjetiti poboljšanje. Radite ovo jednom dnevno.

Sjemenke susama

Konzumacija sjemenki susama će pomoći da se oslobodite kamenca.

Voće i povrće

Sadrže dosta vitamina i minerala koji će uništiti kamenac. Zato pojedite narandžu, papriku i ti sastojci će djelovati.

Kora od banane

Okrenite unutrašnju stranu kore od banane i protrljajte zube. To će dobro doći za izbjeljivanje zuba.

Kora narandže

Ona vam također može pomoći kod ovog problema. Prvo operite fino koru kako ne bi bilo prljavštine ili hemikalija, a onda njom protrljajte zube i ostavite da djeluje 2 minute. Potom isperite.

Aloe vera

Uzmite gel aloe vere i pomoći će vam na isti način. Pomiješajte je sa vrlo malo sode bikarbone. Ne nanosite previše sode bikarbone na zube jer velike količine mogu i oštetiti zubnu gleđ.

Kokosovo ulje

Ovo ulje je jedno od najzdravijih ulja. Pored toga, odlično je u kozmetičke svrhe. Izbjeljit će zube, samo nanesite na zube, mućkajte u ustima i isperite.

Konac za zube

Neke čestice ne uspijemo otkloniti samo četkicom, zato trebamo koristiti konac i tako ćemo spriječiti kvarenja.

Nana i ruzmarin

Stavite kašiku nane i kašiku ruzmarina i prokuhajte( količina vode neka bude dvije šolje). Čaj neka stoji 1o minuta, a onda procijedite. Kada se ohladi, koristite za ispiranje usta .

Izvor: megagiga