Kiersten Miles (22) iz New Jerseya završavala je fakultet, te je prihvatila posao dadilje kako bi platila svoje račune.

dadilja-beba-1

George i Farra Rosko tražili su dobru dadilju u veoma teškom periodu za njihovu porodicu. Naime, njihovo najmlađe dijete, devet mjeseci stara Talija se razboljela. Dijagnosticirana joj je bilijarna atrezija, koju uzrokuje zastoj jetre, a tretmani nisu imali baš najbolje rezultate.

Porodica je čekala donaciju jetre koja je odgovarala Talijinoj. Čekali su i čekali, ali vrijeme je isticalo. Doktori su im rekli da Talia možda neće dočekati svoj drugi rođendan, ako uskoro ne dobije jetru. A onda se događa nešto nevjerovatno…

dadilja-beba-2

Loading...

Kiersten je ostala u šoku kada je ovo čula.

Za tri sedmice mnogo je zavoljela Taliju, a onda je donijela emotivnu odluku. Željela je da se testira i vidi da li njena jetra odgovara Talijinoj. Ali, onda je saznala da njena jetra odgovara i odlučila je da porazgovara sa porodicom oko daljnje procedure.

dadilja-beba-3

Oni su prvo mislili da dadilja nije shvatila ozbiljnost situacije jer doniranje dijela organa nije kao doniranje krvi. To uključuje dugu operaciju, oporavak i određen rizik. Ali, dadilja je znala u šta se upušta i bila je ozbiljna.

Cijela procedura bi trajala 14 sati, Kiersten bi provela sedmicu dana u bolnici, izašla bi sa ožiljkom od 12,7 centimetara, ali za nju je to predstavljalo malo žrtvu, da bi ova beba preživjela. Na svu sreću operacija je dobro prošla i obje su se brzo oparavile.

Loading...

dadilja-beba-4

Kiesrten je spasila ne samo jedan život, nego cijelu porodicu.

Zaslužuje svaku pohvalu.

Izvor: novi.ba