Ovo pismo je možda napisano nekoj konkretnoj osobi, a možda i ne. Bez obzira na to, ono je napisano za sve nas koji volimo svoje roditelje i spremni smo da im damo svu pažnju koju su zaslužili.

“Dragi sine, još uvek nisam star, a kada me budeš vidio takvog, budi strpljiv sa mnom i pokušaj da me razumiješ.

Ako se isprljam za vreme ručka, i ako ne budem mogao sam da se obučem, budi strpljiv. Sjeti se sati koje sam potrošio dok sam tebe tome naučio.

I ako u razgovoru budem ponavljao iste stvari uvijek iznova, nemoj da me prekidaš, saslušaj me! Kada si bio mali, morao sam ponovo da ti čitam istu priču sve dok ne utoneš u san.

Ako ne budem želio da se kupam, ne ismijavaj me i ne vređaj. Sjeti se kako sam morao da te lovim i izmišljam hiljadu razloga da bi napokon ušao u kadu.

Kad vidiš moje nepoznavanje nove tehnologije, daj mi vremena i nemoj da me gledaš s podsmehom. Ja sam tebe naučio mnogo stvari – da pravilno jedeš , da se obučeš, da se suočiš sa životom.

Loading...

Ako nekad u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj mi malo vremena da se prisetim, i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj da se ljutiš. Nije mi najvažnija stvar na svetu naš razgovor, već to da sam s tobom i da me slušaš.

Ako ne budem htio da jedem, nemoj da me prisiljavaš. Sam znam najbolje kad mi je hrana potrebna, a kada ne. Kada mi umorne noge više ne budu omogućavale da hodam, pruži mi ruku isto kao što sam je ja pružao tebi, kada si pravio prve korake.

I ako ti jednom kažem da više ne želim da živim, da želim da umrem, ne ljuti se na mene, jednoga dana ćeš me razumeti. Jednom ćeš spoznati da sam ti, uprkos svim učinjenim greškama, želio samo najbolje i da sam pokušao da te pripremim na putovanje života.

Ne tuguj, ne ljuti se i ne osećaj se bespomoćnim kada me budeš gledao pored sebe takvog. Budi pored mene i pokušaj da me razumiješ i pomogneš mi kao što sam ja pomagao tebi kada si počinjao svoj život. Budi mi oslonac, pomozi mi da završim putovanje s ljubavlju i sa strpljenjem. Vratiću ti osmehom i neizmernom ljubavlju, koju sam oduvijek čuvao za tebe.

Volim te!”

Izvor: telegraf