Rene Helman, iz Kolorada, koja ima velike respiratorne probleme i njoj je sada u ovoj sitauciji savjetovano da ostane u svom domu u samoizolaciju sve dok epidemija koronavirusa ne završi skroz i ne povuče se.

Rene sada iz tog razloga ne napušta nikako svoj dom. Jedino što njoj problem sada predstavlja jeste da ona živi sama i ne može sada da ode u kupovinu. Ustvarni ni to njojnije problem jer njoj pomaže i rješava probleme njen pas po imenu Sani.

Sani je od komšinice sedmogodišnji zlatni retriver i jako je inteligintna životinja. Ona svako jutro ide kod Rene i uzima od nje sve listu sa svim potrebnim namirnicama koje dalje prenosi svojoj vlasnici Karen.

Karen idu u prodavnicu da bi nabavila sve što je njena prijateljica zapisala. Nakon par sati Sani se vrati sa korpom punom brašna, jaja i mesa.

Na ovu jako zanimljivu i prije svega korisnu ideju je došla Karen, to jeste komšinica sa kojom se ona druži više od 10 godina. Željela je da joj pomogne ali je plašila se da joj ikako ulazi u dvorište i u kući kako je nebi izlagala opasnosti od prenošenja ovog opakog virusa koji najviše pogađa starije ljude. Nakon toga je nastala ova saradnja.

Loading...

Osim hrane, Sani joj pomogne jer joj donese redovno poštu.

Rene Helman navodi da joj posjete od ovog psa pomažu jer je tu često i prija joj društvo jer je cio dan sama. Sani je njen spasilac i jedan od pravh+ih prijatelja u ovim teškim vremenima i danima.

Izvor: apotekica.info