Na naš intimni život utječe puno toga. Raspad veze, poslovne obaveze i putovanja samo su neki od razloga zbog kojih intimniživot može patiti. Posljedice za vaše zdravlje, mentalno i psihičko, u tom slučaju nisu dobre. Slijedi sedam stvari koje bi mogle da vam dogoditi prestanete li voditi ljubav, piše Yahoo.

bracni-par

1. Osjećat ćete se tjeskobno

Vođenje ljubavi nam pomaže da se “ispušemo”, a istraživanja pokazuju da ljudi koji nemaju redovite odnose imaju problema kada se nađu u stresnim situacijama.

2. Muškarcima prijeti rak prostate

Ako prestanu voditi ljubav, kod muškaraca se povećava rizik od raka prostate, pokazuju istraživanja. Naime, češćom ejakulacijom muškarci iz tijela izbacuju potencijalno opasne supstance.

Loading...

3. Lakše ćete dobiti gripu i prehladiti se

Manjak vođenja ljubavi smanjuje izloženost bakterijama (da, izloženi smo bakterijama tijekom odnosa), a to će dovesti do slabljenja imuniteta. Zaboravite med i limun i bacite se na akciju pod plahtama dok još nije kasno.

4. Manji rizik od infekcija urinarnog trakta

Ovo je zapravo jedina dobra stvar. Naime, čak 80 posto infekcija urinarnog trakta događa se unutar 24 sata nakon ljubavnog zanosa, zato jer tijekom odnosa bakterije iz vagi*e završavaju u u retri, gdje izazivaju infekcije.

5. Vaši odnosi s drugima su na klimavim nogama

Nedostatak odnosa može utjevati na vaš osećaj sreće, bliskosti i sigurnosti u vezama, tvrde stručnjaci.

Loading...

6. Erektilna disfunkcija postaje sve veći problem

Muškarci koji ne vode ljubav redovno riskiraju probleme s erektilnom disfunkcijom, dok je kod onih koji redovito stupaju u spolne odnose ta opasnost dvostruko manja.

7. Mogli biste se osjećati lošije

Žene će se osjećati depresivnije i imati lošije mišljenje o sebi i svom tijelu. Međutim, ne samo one. Znanstvenici tvrde da se tako mogu osjećati i žene koje imaju odnos, ali s prezervativom. Naime, u spe*mi se nalaze sastojci poput melatonina, serotonina i oksitocina, odgovornih za osjećaj sreće i zadovoljstva.

Izvor: net.hr