koka

Svjesni smo da tehnologija napreduje iz dana u dan i da nam se čini kako je sve lakše i bolje za našu budućnost, ali nikako nismo svjesni posledica koje trpimo uslijed tako brzo razvijene tehnologije.

Upravo jedan tako loš primjer jesu i katastrofalne posljedice “buljenja” u telefon gdje dnevno provedemo najmanje od 2-4 sata, a mislim da ne treba ni da napominjem da danas svaka osoba na svetu ima svoj mobilni telefon, a nažalost najviše je pogođena mlađa populacija koja mnogo više vremena provodi od odraslih.

Istraživanje koje nam dolazi iz SAD je donijelo veoma upozoravajuće rezultate za našu kičmu. Težina koju opterećujemo svoj vrat zavisi od toga u kom položaju držite vaš telefon što možete i videti na fotografiji, što znači da kada gledate u vaš telefon isto kao da vam je neko djete stavljeno oko vrata i svojim pritiskom Vam krivi kičmu!!!

Ukoliko i dalje nastavite sa nepravilnim položajima uz sve češće gledanje u telefonje može doći do trajnih posljdica za vašu kičmu. Zato o tme razmislite dobro prije nego bude kasno.

U POMENUTOOJ SLICI/TABELI POGLEDAJTE ODNOS STEPENI NAGNUTOSTI SA KILAŽOM KOJU TRPI VAŠA KIČMA!!!

Izvor: kockica