Nedavno je održan Međunarodni sajam građevinarstva u Beogradu. Među najpristupačnijim izloženim projektima bile su montažne kuće koje se mogu naći i od 6.000 eura a koje pritom izvanredno izgledaju.

montazne-kuce-1

Montažne kuće, koje su 30 odsto jeftinije od tradicionalnih, pa tako vikend kuća od 31 kvadrat košta 6.040 eura, a stambena od 100 kvadrata 16.180 eura.

Kuća za četvoročlanu porodicu, po principu “ključ u ruke”, može da se dobije za 25.000 eura, a u sivoj zoni za 180-200 eura po kvadratu.

Loading...

“Montažne kuće su česte u svijetu. A i kod nas postaju sve popularnije. Jeftine, tople, ekološke i useljive kroz samo nekoliko dana, a vijek materijala koji koristimo je 100 godina”, objasnio je jedan građevinac.

montazne-kuce-2

Proizvođači ističu i da su montažne kuće mnogo fleksibilnije od zidanih, te im zemljotresi, olujni vjetrovi i poplave ne mogu ništa. “Ljudi čije su kuće prije poplavljene, najbrže su riješili taj problem”

Tokom poplava u Obrenovcu voda nije odnijela nijedan montažni objekat”, rekli su u jednom preduzeću, dok su u drugom objasnili da koriste negorivi materijal, kako se u slučaju požara kuća ne bi urušila.

Loading...

Proizvođači kažu da popularnost ovih kuća raste jer mlađe generacije sve češće žele da njihovi domovi nose njihov lični pečat, pa uz tipske kuće imaju i opciju “po želji kupca“.

montazne-kuce-3

“Naša arhitektkinja je tu da osmisli kuće u skladu sa idejama vlasnika. Nedavno je klijent htio da mu samo jedna strana kuće bude zidana, a preostale tri u staklu, da sam izabere pločice i raspored prostorija i mi smo mu u svemu izašli u susret”, ponosni su u jednoj firmi.

Napomena: Ovo nije reklama, o proizvođačima se informišite na sajmovima, pratećim brošurama i internetu

Izvor: infopult24