Neke stvari nas uče od malih nogu pa više ni ne razmišljamo jesu li potpuno ispravne ili bismo ipak trebali biti malo oprezniji. Ako do sada niste razmišljali, vrijeme je da to učinite.

pranje_kose_pravila_1_

Neke navike vezane uz pranje kose su pogrešne i oštećuju vaše vlasti. Ovo su greške koje radite pri pranju kose:

Eksperimentiranje sa šamponima

Neki misle da isprobavanje raznih šampona pomažu kosi da izgleda zdravije. Istina je da se vaša kosa ne može ‘zasititi’ niti postati ‘tolerantna’ na jednu vrstu šampona stoga nema potrebe za eksperimentiranjem – kada otkrijete šampon koji vam odgovara, koristite ga bez prestanka.

Loading...

Korištenje puno šampona i regeneratora

Nema potrebe da stavljate ogromne količine ovih proizvoda po cijeloj kosi; šampon koristite više kako biste isprali masnoću s tjemena i korijena kose, dok vrhove ne morate pretjerano šamponirati čime ćete spriječiti njihovo dodatno isušivanje. Regenerator stavljajte samo na vrhove – čemu dodatno mastiti tjeme?

Prečesto pranje kose

Neke djevojke imaju problema s masnom kosom, ali ako ju počnete prati svaki dan, ona će se sve brže mastiti i time ćete ući u začarani krug. Kao rješenje predlažemo da stisnete zube i izdržite dan-dva s masnom kosom; svežite ju u rep, stavite kapu, traku ili maramu. Nakon nekog vremena primijetit ćete da se manje masti pa neće više biti potrebe za njenim svakodnevnim pranjem.

Vruća voda

Loading...

Znamo da nema bolje stvari od vrelog tuša u zimskim danima, ali vaša kosa neće biti zahvalna kao vaše promrzle nogice. Vruća voda isušuje kosu stoga je važno da ju nakon pranja isperete hladnijom vodom. Ako vas se krv ledi od same pomisli na to, frizeri savjetuju da kosu, nakon pranja, zalijete šalicom hladne vode u kojoj se nalazi malo jabučnog octa. On djeluje kao blagi piling koji uklanja naslage i perut s vlasišta.

Predugo pranje kose

Ovo se posebno odnosi na djevojke koje boje svoju kosu; svaki mlaz vode odnosi nečistoću s naše kose, ali i boju. Kako bi spriječili ispiranje boje, skratite vrijeme njenog pranja.

Izvor: teen385.com