- Držao sam svoju suprugu za ruku, ali deca su mi jednostavno iskliznula, pokušali smo da se držimo za brod, ali bio je mrak i svi su vrištali – rekao je skrhani otac dečaka koji su se udavili u Turskoj.

sin3

Abdulah Kurdi, otac dva dečaka čija tela su isplivala na plaži u Turskoj, opisao je stravičan trenutak kada su mu deca iskliznula iz ruku dok je on vrištao i tražio pomoć. Mali Ajlan (3) i Galip Kurdi (5) bili su na brodu prepunom migranata koji beže od rata u Siriji, kada se ubrzo prevrnuo na putu ka grčkom ostrvu Kos.

Oba dečaka udavila su se u moru zajedno sa svojom majkom Rehan, dok je njihov otac Abdulah preživeo. On je danas stigao u mrtvačnicu u gradu Mugla kako bi rekao svoje poslednje “zbogom”.

sin2

– Moja deca bila su najlepša deca na svetu, divna. Sada sve što želim jeste da sednem na grob svoje supruge i dece – rekao je skrhani Abdulah.

Loading...

sin1

– Držao sam svoju suprugu za ruku, ali deca su mi jednostavno iskliznula, pokušali smo da se držimo za brod, ali bio je mrak i svi su vrištali – rekao je Kurdi.

Pogledajte video:

Izvor: telegraf.rs