Marija Mancija je živela sa svojim mužem Valentinom Hernandezom i 18-mesečnim sinom Stivom. Kada se jednog dana vratila kući, desilo se nešto strašno. Kuća je bila prazna i nešto je bilo čudno. Ono što je usledilo ostavilo ju je šokiranom.

oteto-dijete

Nakon što se vratila kući, Marija je pretražila celu kuću i primetila da je njen sin nestao, ali ne samo on – već i njen muž. On nije ostavio nikakvu poruku gde je mogao da ode i čak je poneo sa sobom sve Stivove slike, čak i kad je bio u utrobi! Marija je bila slomljena. Trebalo je da se suoči sa činjenicom da je Valentin kidnapovao njihovo jedino dete.

Marija je istog momenta zvala policiju, ali bez bilo kakve slike deteta nije bilo mnogo nade za pronalaženje. Ovo se desilo 1995. godine i Marija nije posedovala ni jednu. Nakon toga je policija pronašla jednu sliku kod rodbine. Slika je bila crno-bela i lošeg kvaliteta, ali je Mariji to jedino bilo preostalo.

Prolazilo je vreme i potraga nije napredovala. Tekli su dani, meseci, godine i još uvek ništa. 21 godinu kasnije Marija je još uvek svaki dan gledala njegovu jedinu sliku, njegovu tamnu kosu, lice… Za nju je vreme stalo dana kada je nestao. Danas bi imao 22 godine. Da li je srećan? Da li ima devojku? Da li je uopšte živ?

Loading...

Jednog dana je policija iz San Bernardina otkrila neke dokaze koji su ih vodili do meksičkog grada Puebla. Pronašli su mladića koji je bio živ i zdrav. Marija je ponovo bila puna nade, ali je bila strpljiva. To možda nije bio njen sin. DNK test je sproveden i Marija je anksiozno čekala rezultate.

Tada su stigle neočekivane vesti: mladić je bio Stiv! Kada je Marija saznala da je on živ, nije mogla da sakrijte suze. Njen 21-godišnji san je postao java! Kada je videla Stiva nakon njihovog dugog razdvajanja, osetila se nervozno i euforično. Majka i sin su se zagrlili i taj momenat nije mogao biti lepši i dirljiviji.

Kako je izrastao u zgodnog mladića! Bili su razdvojeni 20 godina, ali je ljubav i dalje bila jaka. Za Stiva je ovo takođe bio trenutak jakih emocija. “Bio sam šokiran”, rekao je. “Nisam znao da li je živa ili ne i onda sam dobio poziv da me ona traži, to je bilo kao da su me polili kofom hladne vode. Ali to je dobro, dobro je”.

Povodom ovog dugo očekivanog spajanja, mladić je doneo veoma poseban poklon za svoju majku: svoje slike. Marija, koja je provela više od dve decenije gledajući samo jednu jedinu sliku koju je imala od svog sina, nije imala reči kojima bi opisala svoju sreću.

oteto-dijete-2

Loading...

Mariji i Stivu je preostalo mnogo toga da urade. Stiv trenutno studira pravo u Meksiku, ali se nada da će nastaviti studije u Americi. Bliskost sa majkom pomoći će mu da nadoknadi sve što je propustio dok je bio razdvojen od nje.

Što se tiče Valentina, “oca kidnapera”, on je ponovo nestao bez traga. Neki ljudi čak govore da je mrtav. Što se tiče Marije i Stiva, najbitnije je da sada uživaju u životu punim plućima

Pogledajte i video o ovoj neverovatnoj priči

Izvor: fokuzz.com