Marija Ferizović, žrtva brutalnog porodičnog nasilja, čije su fotografije u oktobru potresle Srbiju, prvog radnog dana u novoj godini počinje da radi u AMSS. Fotografije Marije Ferizović (21), nad kojom se nevjenčani suprug brutalno iživljavao početkom oktobra, potresle su Srbiju. U ova tri mjeseca mnogo toga se promijenilo.

marija-ferizovic-1

Uspjela je da se fizički oporavi od povreda nanesenih pesnicama, nogama, metalnim šipkama i usijanom nargilom, a s prvim radnim danom u novoj godini ova majka troje male djece kreće i na posao!

Šansa da se osamostali

Zahvaljujući Kurirovoj akciji „Stop nasilju“, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, kao i AMSS ispunjena je jedna od Marijinih najvećih želja. Potpisivanju ugovora o zaposlenju u AMSS prisustvovao je i ministar Aleksandar Vulin.

– Od 1. januara pokrenuli smo novu mjeru. U Nacionalnoj službi za zapošljavanje, gdje su žrtve trgovine ljudima i porodičnog nasilja posebno prepoznate, dajemo subvencije poslodavcima koji ih zaposle. Vjerujemo da je to pošteno i da je to način da damo šansu ljudima da se osnaže, da mogu da napuste nasilnika i da vode računa o sebi i svojoj djeci na najbolji mogući način – istakao je Aleksandar Vulin.

Loading...

Predsjednik AMSS Mirko Butulija kaže je da je za Marijne probleme saznao čitajući tekstove u Kuriru.

– Odlučili smo da joj kao žrtvi nasilja pružimo šansu da se osamostali i ima svoju porodicu. Naše je da joj pružimo priliku, a na njoj je da je iskoristi i pokuša da unaprijedi kvalitet života. Što se nas tiče, ona će imati našu podršku – naglasio je Butulija.

Marija od sreće nije znala kako da zahvali svima koji su joj pomogli.

– Kada nisam znala gdje ću i šta ću, Kurir je bio uz mene. Našli ste mi posao i pokazali da svako ima pravo na normalan život i da niko ne treba da trpi nasilje. Obezbijedili ste mi novi život koji želim da u miru provedem sa svojom djecom – rekla je uz osmijeh Marija Ferizović.

Izvor: kurir.rs