Dvije pande u hongkonškom zoološkom vrtu uspješno su se parile prvi put nakon gotovo 10 godina zajedno u parku.

pande-parenje

Osoblje tematskog parka i zoološkog vrta Ocean Park objavilo je da su ženka Ying Ying i mužjak Le Le, oboje 14 godina stari, napokon zaključili sporazum nakon što su pokazali znakove da su ušli u svoj ciklus parenja krajem marta.

Ocean Park zatvoren je od 26. januara.

Michael Boos, izvršni direktor za zoološke operacije i očuvanje u Ocean Park-u, izjavio je:

Loading...

“Muške i ženske divovske pande spolno su zrele, počevši od sedam i pet godina respektivno. Od dolaska Ying Ying-a i Le Le-a u Hong Kong 2007. godine i pokušaja prirodnog parenja od 2010. godine, oni nažalost još uvijek nisu uspjeli do ove godine nakon godina pokušaja i učenja.

Danas uspješan prirodni proces parenja izuzetno je uzbudljiv za sve nas jer su šanse za trudnoću prirodnim parenjem veće nego umjetnom oplodnjom. Ako budu uspješni, znakovi trudnoće, uključujući fluktuaciju hormonalne razine i promjene ponašanja, mogu se primijetiti već krajem juna, mada uvijek postoji mogućnost da bi Ying Ying mogao doživjeti pseudo-trudnoću. Nadamo se da ćemo ove godine dobiti prekrasne vijesti o trudnoći Hong Kongerima i dati daljnji doprinos očuvanju ove ranjive vrste.”

( ŽivotniMagazin.com )