Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do šest puta kroz dan.
Ovaj ljeviti recept navodno datira iz srednjovekovne Europe, iz jednog samostana. S vremenom je postao neizostavan dio narodne medicine prema kojoj predstavlja sjajan prirodni antibiotik koji ubija gram-pozitivne i gram-negative bakterije.

Photo: pixabay.com/ilustracija

Photo: pixabay.com/ilustracija

Također, pripravak ima snažnu antivirusnu i antigljivičnu formulu, poboljšava cirkulaciju krvi i limfe u svim dijelovima tijela, a uspješan je lijek protiv gljivice candide. Prema narodnim pričama, mnogima je pomogao u izlječenju raznih virusnik, parazitskih, bakterijskih i gljivičnih infekcija, a tajna se krije u domaćim, prirodnim sastojcima.

Sastojci:

700 ml svježeg jabukova octa
¼ šalice usitnjenog češnjaka
¼ šalice usitnjenog luka
2 svježe ljute paprike
¼ šalice naribanog đumbira
2 žličice naribanog hrena
2 žličice kurkume u ​​prahu ili 2 komada korjena kurkume

Priprema:

U većoj posudi pomiješajte sve sastojke osim octa pa ih prebacite u staklenku. Pazite da se 2/3 staklenke sastoji od suhih sastojaka, a ostatak popunite jabučnim octom. Staklenku potom dobro zatvorite pa protresite da se sastojci i ocat prožmu. Čuvajte pripravak na suhom i hladnom mjestu dva tjedna, nekoliko puta dnevno promućkajte staklenku pa nakon dva tjedna pripravak izgnječite i procijedite kroz gustu gazu. Nakon što to učinite, slobodno ga čuvajte na sobnoj temperaturi.

Doziranje:

Pojedite jednu žlicu pripravka svaki dan kako biste pobijedili loše bakterije u tijelu i ojačali imunitet, a možete ga koristiti i kao dodatak jelima, poput priloga. Postupno pojačavajte količinu tako da najviše u danu upotrijebite jednu šalicu pripravka. Ako bolujete od neke infekcije ili ozbiljnije bolesti, možete pojesti po jednu žlicu pet do šest puta kroz dan.

Izvor: dnevno.hr