Biti roditelj podrazumijeva brigu o djetetu pod bilo kakvim uslovima. Postoji mnogo metoda za pronalaženje alternativnog načina za život i niko ne treba da napusti svoje dete. Ovo se dogodilo ruskom novorođenčetu Lizi Verbitskaji, koju je majka napustila bez objašnjenja.

foto-ostavila-bebu-1

Jednog dana, bračni par je šetao prigradskom ulicom u Jaroslavlu, gradu u blizini Moskve, kada su čuli glasan plač deteta koji je dopirao iz napuštene kuće. U početku nisu obraćali pažnju, ali se plač nastavio i narednih par dana. Pomislili su da nešto nije u redu i pozvali su policiju.

Policija je bila preneražena kada je videla jednogodišnju bebu koja sama leži na prljavom podu. Što je bilo još šokantnije, kuća je bila potpuno napuštena i ko god da je tu živeo, napustio ju je i ostavio dete samo.

Vlasti su odvele bebu u bolnicu gde je bila pregledana i utvrđeno je da je imala slomljeni kuk, da je bila gladna i iscrpljena. Lekari su utvrdili da je devojčica bila sama oko nedelju dana.

Loading...

Nedugo nakon toga, policija je saznala da se beba zove Liza Verbitskaja. Pokušaj da se pronađu njeni roditelji bio je bezuspešan. Zbog toga je bilo odlučeno da se Liza premesti u sirotište čim izađe iz bolnice.

Tada je žena u bolnici po imenu Ina Nika čula njen plač. Naučila je sve o njoj što je mogla i počela je da provodi vreme sa Lizom. Ina je počela da joj donosi pelene i igračke.

foto-ostavila-bebu-2

Ina nikada nije razmišljala o usvajanju, jer je već imala dvoje dece. Kada je Liza napustila bolnicu, Ina je odlučila da mora da je ima. “Pitala sam za adresu mesta gde su je vodili i odjurila sam najbrže što sam mogla. Ni sama ne znam kako sam se tamo našla”

Nakon par meseci čekanja da se završi proces usvajanja, Liza je postala Inina ćerka kada je imala 2 godine! Liza je imala problema sa hodanjem zbog kukova, tako da ju je Ina upisala u školu plesa i ubrzo nakon toga je počela da napreduje

Loading...

foto-skola-plesa

Liza je počela da se oporavlja. Ubrzo je odrasla u zdravo i srećno dete. Iako su se šalili na njen račun u školi da izgleda “egzotično”, ona ih je ignorisala i prigrlila je svoje nasleđe.

Kada je napunila 12 godina, postala je tinejdžerski model i osvojila mnogo nagrada na takmičenju za lepotu.

foto-ostavila-bebu-3

Tada je Lizina biološka majka pokušala da stupi u kontakt sa njom. Njoj je zabranjeno da komunicira sa svojim ćerkom i nikada neće zaboraviti dan kada ju je napustila i ostavila samu.

Izvor: fokuzz.com