Možete li zamisliti da pritiskom prsta na određeno mjesto na dlanu možete ukloniti bol koji vas muči. Da moguće je, potrebno je samo znati gdje i koliko jako pritisnuti…

pritisak-na-dlan

Ovaj način ublažavanja bolova je poznat kao refleksologija. Ona pomaže odrediti tačke koje treba pritisnuti u okviru dlana. Određene tačke na dlanu su povezane sa određenim dijelovima u tijelu koje uzrokuju bol.

Pritisnite određenu tačku sa palcem druge ruke 5 sekundi, lagano opustite pritisak u 3 sekunde i ponovo jako pritisnite.

Nakon nekoliko minuta tretmana bol se smanjuje i nestaje. Ovaj postupak možete ponoviti nekoliko puta dnevno kako bi dobili najbolji rezultat.

Loading...

U videu koji donosimo u ovom članku možete pogledati Dr. Oz, kako predstavlja načine ublažavanja bola uz pomoć refleksologije, objašnjava i kako su naše ruke i noge povezane s cijelim tijelom.

dlan-bol

5 učesnika iz publike su pokazali gdje osjete bol, Refleksologist im pokazuje kako jednostavnim pritiskom dlana mogu ublažiti i ukloniti bol koja ih muči. Objasnili su kako različitim oblicima pritiska i masažama dlana, do potpunog uklanjanja bola.

Evo koje su tegobe učesnici imali:

– Zatvor i nadutost
– Nesanica i umor
– Zapušenje sinusa
– Bol u gornjem delu leđa
– Loš seksualni nagon

Loading...

Stručnjak je pokazao i dao uputstva o tome kako pritiskati dlanove i objasnio kako se trebaju osjećati u trenutku podsticanja pritiska, tako da znaju odrediti da li ovaj postupak rade pogrešno.

Pogledajte ovaj video i probajte neku od ovih metoda ako imate slične tegobe…

Izvor: web-tribune.com