Uz nedostatak cinka, simptomi će se intenzivnije pojavljivati i bolest će duže trajati

virus-pixabay-photo

Imunom sistemu su ponekad potrebni suplementi koji mu pomažu u borbi protiv virusa. U prodaji su hiljade vrsta suplemenata, ali nisu svi jednako dobrog kvaliteta. Najbolji dodaci su oni koji imaju odličnu bioraspoloživost i ne sadrže komponente štetne za organizam. Oni zaista mogu da ojačaju imuni sistem.

1. Cink sulfat

Uz nedostatak cinka, svaki virus koji je ušao u organizam može da izazove jak imuni odgovor. Bela krvna zrnca primaju signal da vam je potrebno da „uništite neprijatelja“, što je svakako dobro ako telo ima dovoljno cinka, jer zahvaljujući ovom mineralu virusi postaju manje aktivni, što omogućava imunom sistemu da ih brzo neutrališe. Uz nedostatak cinka, simptomi će se intenzivnije pojavljivati i bolest će duže trajati. Cink odbija i slabi patogene, a cink sulfat je dodatak koji pomaže imunom sistemu u borbi protiv bolesti.

2. Vitamin B12

Skoro svakoj modernoj osobi nedostaje ovog vitamina. Njegov manjak stvara sve uslove za pogoršanje zdravlja i nije važno kakvu hranu osoba konzumira (biljnu ili životinjsku). Dodatak vitamina B12 neophodan je za sprečavanje razvoja mnogih bolesti, posebno virusnih. Takođe, ovo sredstvo jača nervni sistem i štiti moždano tkivo.

Loading...

3. Vitamin C

To je antioksidans koji neguje imuni sistem. Mnogi virusi su vrlo osetljivi na ovaj vitamin, osim toga, on štiti ćelije od oksidacije i može da uništi bilo koji patogen. Takođe, vitamin C sprečava razvoj upalnih procesa u telu, pomaže u povećanju broja belih krvnih zrnaca u krvi, jača neutrofile. Uzimanje vitamina posebno se preporučuje kod hroničnih oboljenja.

4. Mačja kandža

Ova biljka je moćno antivirusno sredstvo koje sadrži fitohemijska jedinjenja. Ovaj alat je posebno koristan za nosne i plućne infekcije, tonzilitis, bol u ušima, migrene, probleme sa mokraćnim putevima, sindrom iritabilnog creva. Svakodnevna upotreba mačje kandže (bez alkohola u sastavu) značajno će poboljšati zdravlje.

5. L-lizin

Esencijalna aminokiselina koja inhibira aktivnost i razmnožavanje virusa koji se već nalaze u telu i sprečava infekciju novim virusima.

 

Loading...

6. Spirulina

 

Sadrži prirodni jod, deluje na patogene ćelije kao antiseptik. Zaustavlja reprodukciju virusa i jača imuni sistem.

 

Napomena: Pre  upotrebe dodataka ishrani trebalo bi da se konsultujete sa vašim lekarom!

Izvor: stil.kurir.rs