Tijelo nam kroz neke simptome želi poručiti da je moguće da imamo neki problem. Tako nekad imamo simptome kao što su bolovi i sl. koji nas upućuju da nešto nije uredu.

kosa-notki

Čest problem današnjice jeste problem sa štitnom žlijezdom. Mnogi ljudi imaju probleme sa štitnom žlijezdo. Neki imaju hipertierozu (ubrzan rad štitne žlijezde), dok neki imaju hipotireozu (usporen rad).

Bitno je da odete ljekaru kako biste počeli terapiju što prije, a možete normalno funkcionisati ako pijete redovno terapiju. Ukoliko se zapustite i ne idete ljekaru, napravit ćete sebi ozbiljne probleme. Stoga se ne igrajte.

Neki os imtpoma koji mogu ukazati na problem sa štitnom žlijezdom jesu nesanica, opadanje kose, oštećenja noktiju, nervza, nagle promjene raspoloženja. često ste ljuti, sve vas nervira i često galamite, lupanje srca, pojačano znojenje itd.

Ovdje ćemo vam pokazati lijek koji vam može pomoći kod problema sa štitnom, ali naravno morate otići i kod ljekara pored toga :

Pomiješajte nekoliko listova peršuna, nekoliko kašika meda , orahe i dodajte kašičicu đumbira. Sve to stavite u blender i dobijenu smjesu konzumirajte pola sata prije obroka, po 2 male kašičice. Radite to 2 puta dnevno. Čuvajte u frižideru u staklenoj posudi. Osim problema sa štitnom, pomoći će i kod ostalih zdravstvenih stanja te ojačati vas.

Izvor: megagiga.info