Svi znaju da su med i bijeli luk zdravi, ali iznenadićete se šta može da učini njihova kombinacija. Med i bijeli luk su poznati lijekovi u narodnoj medicini. Njihova moćna svojstva liječe mnoga oboljenja, pa ih sa razlogom ljudi nazivaju prirodnim antibioticima.

med-i-bijeli-luk

Med i bijeli luk bi trebalo da postanu vaše svakodnevne namirnice, jer “podižu imuni sistem iz mrtvih“.

Naime, isjeckajte 2-3 čena bijelog luka i stavite ih u teglicu sa medom. Ostavite smjesu da odstoji sve dok se ne stopi. Dovoljno je da uzimate jednu kašiku ovog lijeka svako jutro vezanih 7 dana i vaš organizam će doživjeti nevjerovatnu promjenu, piše “Ayurveda Home Remedies”

Evo zbog čega je to važno.

Podiže imunitet

Kombinacija meda i bijelog luka pojačava snagu vašeg imunog sistema, što je važna ako se borite protiv neke bolesti, ali i kada želite da spriječite zarazu.

Loading...

Štiti srce

Ova mješavina čisti krvne sudove od masti i time sprečava srčani udar. Dokle god krv nesmetano cirkuliše vašim organizmom, srce kao organ je zaštićeno.

Liječi upalu grla

Med i bijeli luk imaju visoko antiimflamatorno dejstvo, pa su veoma dobri za suzbijanje infekcije grla.

Pomaže kod dijareje

Uz pomoć ove smjese možete da ojačate vaš digestivni sistem i na taj način uklonite svaku infekciju. Samim tim rešićete problem retke stolice.

Liječi suhi kašalj

Loading...

Med i bijeli luk su izuzetni u razbijanju guste sluzi, koja se taloži u dnu vašeg grla i tako izaziva suhi kašalj. Ova kombinacija razvodnjava sekret i uklanja upalne procese. Isto važi i za sinuse.

Pomaže kod gljivičnih infekcija

Gljivice mogu da napadnu različite dijelove vašeg tijela, ali ova mješavina je prava antibakterijska bomba, koja djeluje i u ovom slučaju. Najbolje je koristiti je preventivno, jer sprečavate mogućnost bilo kakve infekcije.

Vrši detoksikaciju

Smjesa meda i bijelog luka je prirodni detoks za vaš organizam. Koristeći ovaj lijek, vi dajete svom organizmu drugu šansu, jer med i bijeli luk oslobađaju vaše tijelo svih otrova koje ste prethodno unijeli.

Treba napomenuti da je ovaj prirodni lijek izuzetno dobar i za stabilizaciju holesterola u krvi, ali i za gubitak viška kilograma.

Izvor: telegraf.rs