Tili Katler, djevojka koja je imala 107 kilograma, bila je lišena jedno vrijeme sposobnosti hoda, ali je sa 25 godina odlučila da smrša izbacivši iz ishrane samo jednu stvar. Uspjelo joj je!

tili-katler (1)

Ona je za pola godine smršala više od 30 kilograma tako što je iz svog svakodnevnog jelovnika izbacila hamburger. Djevojka iz Vest Midsa je prije toga bila u totalnom psihičkom nokdaunu.

Toliko sam jela da sam postala debela, a onda je sva odjeća počela da mi bude nelagodna. Nisam mogla da hodam normalno, a samopouzdanje mi je bilo na najnižem mogućem nivou – rekla je Tili.

tili-katler (2)

Njena transformacija je postala interenet senzacija nakon što je podjelila svoje slike na društvenim mrežama. Ona je, prije nego što je počela da mrša, bila teška koliko mladunče slona, ali je onda krenula sa dijetom i izbacila burgere.

Loading...

Uhvatila sam sliku sa puštenim stomakom da me sjeća na šta sam ličila prije tretmana. To me je držalo na pravom putu, tako sam nastavila da mršam. Bila sam oduševljena kada sam vidjela koliko ljudi poštuje to što sam uradila. Prošlo je 36 nedelja od promjene u mom životu i nikada više neću gledati u nazad. Nisam još uvijek postigla moj pravi cilj, ali idem ka tome.

tili-katler (3)

Tili je počela da se goji kada je studirala.

Bila sam na fakultetu samo šest mjeseci, onda sam otišla zbog posla sa suprugom, ali moja loša ishrana se nastavila. Jela sam burgere i grickalice četiri puta nedeljno i nikada nisam kuvala. Edvard i ja smo voljeli da jedemo u restoranima, a ja bih uvijek uzela i dezert. Ipak, sve je to iza mene, sada se zdravo hranim – rekla je Tili.

Tili je uspjela da smrša uz pomoć programa koji joj je dat od jedne organizacije koja pomaže ljudima sa gojaznošću. Pa tako, ona sada za doručak jede voće i pije jogurt bez masnoće, užina su joj šargarepe ili salata, a grickalice voće, jogurt i fit čokoladicu, a onda preskoči na večeru kada jede karbonare koje su spremljene tako da imaju malo kalorija i masnoće.

Izvor: 24sata.rs