Novi tretman u liječenju raka pluća može da dovede do toga da se pojedine vrste raka pluća doslovno istope i znatno produžava život pacijenta.

doktor-rengen

Rezultati istraživanja saopšteni su na godišnjem zasjedanju američke Asocijacije za istraživanja raka u Čikagu.

Ovo je do sada najveća pobjeda u oblasti imunoterapije, koja je korištena u liječenju oblika raka koji su veoma napredni. Tretman radi tako što pojačava imuni sistem koji onda mnogo bolje napada ćelije raka.

Kada je ova terapija primijenjena na pacijentima koji boluju od raka pluća, primijećeno je da oni žive znatno duže. 600 pacijenata primilo je kombinaciju hemoterapije i imunoterapijskog lijeka zvanog Kejtruda, piše nypost.com. Pacijenti koji su primili imunoterapiju imali su 51 posto manje šanse da umru kada prime i hemoterapiju od onih koji su dobili samo hemoterapiju.

Loading...

Prema drugom istraživanju, samo jedan od 20 pacijenata koji su uzeli imunoterapijski lijek Opdivo prije operacije umro je od raka.

- Mislim da će imunoterapija da napravi veliku razliku vremenom u liječenju raka. Imat ćemo veliki porast preživjelih u narednih 20 godina, što je bilo jako teško prognozirati prije 10 ili 15 godina, rekao je doktor Bendžamin Nil direktor Centra za rak Laura u Isak Perlmuter.

U svojoj knjizi ‘Smrt raku’ doktor Harold Manner tvrdi da je postotak izliječenja viši od 90 posto, a ujedno navodi i popis namirnica bogatih ovim važnim vitaminom.

Rak je jedna od najrasprostranjenijih bolesti koja više nije rezervirana samo za starije ljude – od njega obolijevaju i mlađe osobe pa čak i bebe.

Jedini službeni lijek za rak je hemoterapija, a mnogi je liječnici nazivaju i ‘otrovom koji liječi’, jer uz kancerogene, ubija i zdrave stanice te uništava imunološki sistem.

Loading...

Doktor Harold W. Manner, inače profesor biologije i pročelnik Sveučilišta Loyola u Chicagu, kategorički tvrdi da rak nije ništa drugo nego nedostatak vitamina B17. Uporedio je rak sa skorbutom, stanjem koje izaziva oticanje tkiva, promjene na koži, zglobovima i vezivnom tkivu. Naknadno je otkriveno da je skorbut zapravo nedostatak vitamina C.

“Oni koji boluju od raka trebaju prvo znati šta je rak. Ne paničarite. Istražite svoje zdravlje. Kao što niko ne umire od skorbuta, ne možete ni od nedostatka vitamina B17”, tvrdi doktor.

izvor: novi.ba

( ŽivotniMagazin.com )