Slučajno se nađem u društvu gdje se pričalo o zdravlju. Pričalo se o problemu sa kičmom i bolovima u nozi. Jedna starija gospođa daje savjet drugoj.

bolovi-u-kicmi

Kaže uzmi šaku plave gline i zamijesi kao hljeb sa sirčetom, ako je jako onda ga razblaži malo s vodom. U to ide nekoliko vrhova koprive koji se prvo isitne ili samelju. Kada je sve gotovo stavi se smjesa na krpu i najlon. Bolno mjesto se namaže maslinovim uljem i stavi se ova obloga. Tako sedam dana i bol iz noge će prestati.

Da glina ima ljekovita svojstva te da potiče obrambene mehanizme organizma zna se već jako dugo. Bolesne ili ozlijeđene životinje, primjerice, oduvijek bi tražile zemlju koja sadrži glinu da u nju ‘zakopaju’ bolni dio tijela i uvijek bi je nepogrešivo našle.

Danas ljekovitu moć gline priznaje i medicina jer je poznato da glina sadrži mnoge mineralne soli i oligoelemente, zatim aluminij, kalij, silicij, kalcij, natrij, željezo, srebro, magnezij bakar i olovo.

Loading...

Glina pomaže u zarastanju rana, eliminira nečistoće iz tkiva, krvi i limfe, povećava smanjenu radioaktivnost u organizmu, a apsorbira preveliku, tako da se posebno preporučuje nakon ili između zračenja mazati na oboljelo mjesto.

Glina pomaže kod mnogih bolesti: anemije, bolesti dišnih putova, arterioskleroze, crijevnih oboljenja, trovanja, čira, viška želučane kiseline, promjena na koži, opadanja kose, bolnih menstruacija, a možete je uzimati i ako nemate posebnih zdravstvenih problema, za čišćenje organizma ili podizanje energije.

Isprobajte: Glina kao oblog primjenjuje se tako da je pomiješate s destiliranom vodom, napravite od nje srednje gustu pastu koju nanosite na bolno mjesto. Važno je napomenuti da se glina ne smije spravljati u metalnim posudama ili miješati metalnom žlicom. U dodiru s metalom mijenja svojstva.

Ako imate problema s koljenima ili kralježnicom, budite uporni. Osim ‘izvlačenja’ boli, glina ima i nevjerojatnu moć obnavljanja hrskavice pa bi vam mogla pomoći i kod bolesti za koje vam liječnici preporučuju operaciju ili od kojih su digli ruke. U tom slučaju budite strpljivi i glinu mažite barem nekoliko mjeseci.

Kako se glina pije: Jednu žličicu (plastičnu ili drvenu) gline zamutite u staklenoj čaši u 1,5 dl obične vode i ostavite da odstoji preko noći. Glina se uvijek pije ujutro, na tašte.

Loading...

Prvi tjedan ujutro popijete samo vodu, a talog od gline ostavite na dnu čaše. Drugi tjedanujutro promiješate talog u vodi i pustite da malo odstoji, a onda popijete tu srednje mutnu vodu, a glinu koja se slegnula na dnu čaše ostavite. Treći tjedan ujutro promiješate glineni talog i vodu i odmah popijete sve.

Vrlo brzo primijetit ćete blagotvorne učinke, a i oni koji nemaju nikakve tegobe, osjetit će da se organizam očistio, da im je koža čistija i sjajnija, da imaju više energije.

I ne bojte se, glina ne ostavlja nikakav talog u tijelu ili crijevima, a nekada su se davno i vojnici oboljeli od tifusa, dizenterije i raznih infekcija liječili pijenjem rastvora gline. Nabaviti je možete u trgovinama zdrave hrane i biljnim ljekarnama, samo morate napomenuti da trebate glinu za pijenje, ona za obloge je malo krupnija.

Još jedan odlličan recept – Maska za lice:

2-3 plastične ili drvene žličice pomiješajte s nekoliko kapi limunova soka i negazirane mineralne vode da se dobije homogena smjesa. U smjesu možete dodati bademovo ulje, kantarion ili maslinovo ulje. Masku nanesite na lice i držite do pola sata. Umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Glina smiruje upale kože, liječi akne, poboljšava formiranje kolagena i elastina, pomlađuje i osvježava kožu.

I za kraj: Kod konkretnih tegoba i oblozi i maske učinkovitiji su ako se glina istodobno uzima i oralno.

Izvor: korisno.net