Većina nas je svjesna opasnosti vožnje pod uticajem alkohola, ali i s napretkom tehnologije su se stvorili mnogi problemi. Istraživanje je pokazalo da pisanje SMS poruka za volanom može biti smrtonosnije od alkohola.

courtney-facebook-status-1Mislite da ćete samo na sekund pogledati u telefon i da se ništa neće desiti, ali to je često velika greška…

Kao i mnogi ljudi u današnjem svijetu, Courtney je voljela selfije i pisanje statusa na Facebooku. Problem je što ona nije pustila telefon iz ruku.

 

Prilikom vožnje je na radiju počela popularna pjesma “Happy” od Pharrell Williamsa. To je bio trenutak kad je 32-godišnja Courtney napisala svoj posljednji status “The happy song makes me HAPPY” (Sretna pjesma me čini sretnom).

courtney-facebook-status-2

Loading...

Samo nekoliko sekundi nakon objave statusa, ona je izgubila kontrolu nad autom i završila je u teškoj saobraćajnoj nesreći.

courtney-facebook-status-3

courtney-facebook-status-4

Moramo upozoriti sve o opasnostima korištenja mobilnih telefona prilikom vožnje. Molimo vas da podijelite ovu priču kako bi pomogli spasiti ljudske živote.

Izvor: virealno.com