Samo je uspio da kaže “mama”, i nastao je tajac. A onda je dugo plakao. Tek poslije više minuta jecajući je nekako uspio da mi saopšti “naše Slađane više nema”. “Ugušila se u bazenu spasavajući našeg sina!…”, bilo je sve što je sin Damir (35) nekako uspio da izusti, prije nego što je ispustio slušalicu.

sladana-1

Ovim riječima, vidno pogođena bolom zbog gubitka snahe Slađane, Lela Vrhovac (64) iz Prnjavora u ponedjeljak nam je prepričala telefonski razgovor sa sinom Damirom, koji joj je saopštio tragičnu vijest iz Austrije. Riječ je o tragičnom heroju majci, tridesettrogodišnjoj Prnjavorčanki Slađani Vrhovac, koja se udavila na bazenu u Inzbruku pokušavajući da spasi sedmogodišnjeg sina Mihajla koji je odjednom potonuo.

Prema za sada dostupnim informacijama, djeca su odmah skočili u vodu. Odjednom je, međutim, sedmogodišnji dječak počeo da se davi. Kada je krenuo da tone majka je odmah pojurila da ga spasi. Bez razmišljanja je skočila u bazen i zaronila da izvuče dijete. Nažalost, više nije isplivala na površinu. Tada su djeca počela da vrište i dozivaju pomoć. Četiri spasioca su iz vode izvukli najprije dijete, a zatim i nepomičnu majku. Svi pokušaji da je reanimiraju bili su bezuspješni. Preminula je u bolnici u Inzbruku, a prema nalazu ljekara, imala je srčani udar. U vrijeme tragedije suprug Damir je bio na poslu.

Mnogi su i u ponedjeljak posjećivali kuću u Ulici Stefana Nemanje broj 5, izjavljujući Damirovim roditeljima saučešće.

Loading...

sladana-2

– Slađana je bila najbolja i najplemenitija osoba koju smo poznavali. To je potvrdio i ovaj tragični događaj, kada je žrtvujući svoj život pokušala da spasi svog i našeg Mihajla. Bukvalno je živjela 100 na sat, kao da je slutila da će joj život biti prekratak. Strašno je što su njeni sinovi Sergej i Mihajlo izgubili takvu majku heroja – kažu Damirovi roditelji, Gostimir i Lela.

SAHRANA U UTORAK

Povodom tragične smrti Slađane Vrhovac, koja će biti sahranjena u utorak na crkvenom groblju u Sefeldu, oglasio se i Verner Fišer, gradonačelnik Sefelda, koji je rekao da je njena smrt sve pogodila.

Izvor: novosti.rs