Selo Asola-Fatehpur Beri je najjače selo u Indiji. Već generacijama, muškaraci iz ovog sela naporno vježbaju dva puta dnevno i pravi su prirodni bodibilderi.

indijski-bilderi-1

Od tinejdžera do muškaraca u 50-im, ovi snagatori se svakodnevno znoj i treniraju u Akhadi, što u prevodu sa hindi jezika znači rvačka arena. Tamo se rvu u blatu, penju uz konopac i rade na hiljade trbušnjaka i sklekova dok se oslanjaju na cigle. Takođe nose jedni drugi na leđima, što je dieo tradicionalnog indijskog načina vježbanja, a neki od njih čak dižu motocikle od 350 kilograma.

indijski-bilderi-2

Oni se hrane zdravo i vježbaju svakodnevno, eto zašto su tako jaki – objašnjava Vidžaj Tanvar, glavni trener Akhada.

Loading...

Ovi snagatori obično nalaze poslove izbacivača i vratara u Nju Delhiju, što je veoma tražen posao u ovom gradu.

Momci iz ovog sela su naučili da je dizanje tegova način da ostanu fit i da zarade za život.

Zdravlje je bogatstvo. Ne samo što smo zdravi, već zarađujemo novac i možemo djecu da šaljemo u dobre škole i da im omogućimo da se zdravo hrane. Šta nam još treba u životu – rekao je jedan od snagatora, Sonu Tanvar (19)

Iako postoje moderne teretane u selu, većina njih preferira tradicionalni način vježbanja. Na taj način tijelo postaje fleksibilnije i smanjuje se rizik od povreda. Ovi momci ne piju i ne puše, a većina njih su vegetarijanci. Uglavnom jedu voće, povrće, jogurt i dosta mlijeka.

indijski-bilderi-3

Loading...

Mi ne konzumiramo suplemente – priča Sonu Tanvar koji ustaje svakog jutra u pet ujutru da bi išao na trčanje.

Tanvar je predstavnik mlađe generacije bildera, a želja mu je da postane rvač i tako učini roditelje ponosnim. Za momke iz ovog sela, bodibilding nije samo stil života, već nešto što ostavljaju u amanet budućim generacijama.

indijski-bilderi-4

Djeca su sklona lošem ponašanju u uzrastu između 17 i 27 godina. Ali, ako ih zainteresujemo za fizičku aktivnost i zdrav život, loše ponašanje neće moći da utiče na njih. Preci su nas lijepo naučili. Koja majka ne bi želela da joj sin bude jak, zgodan i pametan mladić – priča Guru Lekradž (70) koji zbog godina više ne trenira, ali ih redovno nadgleda.

Izvor: blic.rs