Dok je jahala sa svojom kćerkom na omiljenim ljubimcima, konjima, i uživala u čarima prirode, Nicole Graham nije mogla ni pomisliti šta će joj se dogoditi. Najednom je jedan od konja, Avalon, počeo tonuti u živo blato, deminetar po decimetar, a uplašena Nicole našla se u šoku.

konj-spasavanje

Brzo je priskočila u pomoć jadnoj životinji, ali sudbina je počinjala biti nemila. Konju je samo glava ostala iznad površine blata.

Nicole ga je onda uzela i glavu i tako držala puna tri sata.

Loading...

“Upali smo u blato i išli smo samo ka dole. Blato je bilo svuda i svaki put kada bih pokušala da se pomjerim ono bi me povuklo nadole. Nije nas puštalo“, rekla je Nicole kada se našla na čvrstom tlu.

Ubrzo su došli spasioci i pomogli jadnoj životinji.

Spasioci koji su došli na lice mjesta nisu sami mogli da izvuku konja već su morali da angažuju i traktor lokalnog farmera. Pošto je nekoliko trenutaka bilo neizvjesno da li će i traktor uspjeti, iznad plaže je kružio spasilački helikopter kao posljednja nada da se životinja spasi.

Veterinari su konja morali da uspavaju kako bi prestao da pruža otpor blatu, i tako samo tone, dok ga traktor izvlači.

Loading...

“Bila je to trka sa plimom, koju smo na svu sreću dobili“, rekao je član spasilačkog tima.

Prema njegovim riječima većina konja koja se nađe u ovakvoj situaciji ne uspije da se izvuče, a Avalon svoj život duguje vlasnici koja je rizikovala svoj život da bi ga spasila.

izvor: novi.ba

Izvor: novi.ba