Hodža mi je rekao da je Tito bacio dve kletve – jednu kada je napuštao Užičku republiku, a drugu na samrtničkoj postelji u bolnici u Ljubljani Titova kletva koju je bacio sa postelje u Ljubljani na sve narode SFRJ, završava se ove godine?

tito-foto-f

 

Neprikosnoveni lider SFRJ Josip Broz Tito našao se ponovo u žiži javnosti. Naime, 04. maja je obeleženo 40 godina od smrti Tita, koji je preminuo tri dana pre 88. rođendana.

Godišnjice smrti podgrejala je ponovo priče da su sve patnje kroz koje prolazi srpski narod poslednjih decenija zapravo posledica tzv, Titove kletve, o kojoj je pre nekoliko godina pisao Dejan Lukić. On je 2014. godine u intervjuu za “Treće oko” otkrio da bi ona trebalo da se završi upravo ove 2020.

Loading...

– Pre izvesnog vremena nestalo je dete jedne moje rođake koja se bavi politikom. Puštena je priča da se dete udavilo u Savi, ali čamac u kome je bio sa jednom odraslom osobom nije bio prevrnut, a motor je bio podignut… Potraga je bila dugotrajna i bezuspešna… Sumnjao sam da je dete oteto i da je živo. Krenuo sam u potragu.

Kad je život u pitanju, čovek je beskompromisan. Razgovarao sam sa vidovitima, prozorljivima, pa i nekim prevarantima. Zanimljivo je da mi niko od njih nije tražio novac. Došao sam i do jednog hodže, koji me je saslušao i samo rekao: “To je Titova kletva! Dete je živo…U pitanju je politička ucena, onih koji su bili iza Tita…” – kazao je Lučić govoreći o knjizi “Teorija zavere: Titova kletva”.

– Pitao sam o čemu je reč, a on mi je tiho, gotovo šapatom odgovorio da ko god imitira Tita, umire pre vremena ili mu deca nestaju. Pogledajte sudbinu Tuđmana, Miloševića, Kire Gligorova, Alije Izetbegovića… Hodža mi je rekao da je Tito bacio dve kletve – jednu kada je napuštao Užičku republiku, a drugu na samrtničkoj postelji u bolnici u Ljubljani…

To što se dogodilo, delo je neke opasne političke organizacije koja deluje na Balkanu. Zatim je dodao, da ne sme više da govori, da se boji… Ko treba da sazna sadržaj kletve, daće mu se – dodao je Lučić.

Izvor: telegraf.rs