Postoje u našem tijelu organ, o kojem se veoma malo priča, ali koji sa pravom možemo zvati „tačkom sreće“. I nije ga potrebno dugo tražiti. To je grudna žlezda (timus). Smještena je u gornjem dijelu grudnog koša. Jednostavno ju je pronaći: treba samo staviti dva sastavljena prsta na jamu na prednjem donjem dijelu vrata, neposredno iznad grudne kosti. To će i biti približno mjesto timusa, prenosi portal uspesnazena.com.

tacka-srece

Timus nazivaju i „tačkom sreće“. Ova žlijezda pomaže u neutralisanju negativne energije, jačanju imunog sistema i cjelokupnog zdravlja.

Kako aktivirati „tačku sreće“:

Blago lupkanje, maženje, masaža ove tačke su veoma su efikasne metode koje pomažu podizanju vaše energetske vibracije na viši nivo.

Ova žlijezda održava energiju našeg tijela. Zato, kada se u našem energetskom sistemu dešava disbalans, baš ta žlijezda može da pomogne. Ona je most između mozga i tijela. Za vrijeme stresa žlijezda se smanjuje, što dovodi do smanjivanja životne energije.

Loading...

Stimulisati grudnu žlezdu (timus) možete i pesnicom – kao Tarzan (samo blago lupkati, ne udarati se u grudi). Možete je lupkati ili maziti prstima, masirati. Radite to u trajanju od približno 20-30 sekundi i pri tome duboko dišite. Naravno, možete izgovarati i neku pozitivnu afirmaciju u tom trenutku.

Saznaćete kada se vaša „tačka sreće » aktivirala « – imaćete osjećaj da vam prolaze žmarci po tijelu, i imaćete osjećaj radosti i sreće. Može proći određeno vrijeme dok ne osjetite nešto. Radite ovakvu vježbu svaki dan i sigurno ćete doživjeti njenu efikasnost.

Ako imate česte napade panike, anksioznosti, stresa – radite to nekoliko puta dnevno i bićete u mogućnosti da povratite svoju životnu ravnotežu.

Izvor: uspesnazena.com