Miloš iz Leskovca prodao je stari Wartburg za 400 eura, a kada je s kupcem išao posljednji put pregledati automobil… ostao je u čudu.

Foto: Informer

Foto: Informer

Miloš N. (38) iz sela Pertate kod Leskovca pronašao je proteklog vikenda čak 128.500 njemačkih maraka u starom Wartburgu i to kada ga je već prodao susjedu Novici. J. (60), piše Informer.

Miloš je nakon sklopljenog posla na leskovačkoj zelenoj tržnici zatražio od Novice da zajedno pogledaju auto iznutra, a onda se šokirao kada je ispod prednjeg sjedala pronašao fascikl s ogromnom količinom novca koji je izašao iz optjecaja zadnjeg dana 2001. godine!

Ispostavilo se da je novac sakrio Milošev pokojni djed Dragoljub, koji mu je nakon smrti ostavio stari automobil.

Foto: Informer

Foto: Informer

Niko ga nije htio

“Wartburg sam naslijedio ja jer ga nitko od rodbine nije htio. Kako ni meni nije bio potreban, odlučio sam ga prodati, da bar nešto zaradim. Našao sam kupca, i on mi je u nedjelju platio 400 eura. Otišli smo u kavanu, zalili posao roštiljem i pićem, i ni sam ne znam zašto, predložio sam Novici da još jednom zajedno pregledamo automobil. Pronašli smo fasciklu, oblijepljenu plavom izolir-trakom. Otvorili smo je i našli ogromnu količinu novčanica od 100 i 1.000 njemačkih maraka. Izbrojali smo 128.500”, ispričao je Miloš.

Loading...

“Bile su tu i tri oporuke koje je djed ostavio, u kojima je pedantno razdijelio svaki komad njegove imovine, tako da smo odmah shvatili da je to njegova ušteđevina. Ne mogu vam ni opisati u kakvom sam šoku. Ne znam ni što ću sa tolikim nevažećim novcem. Vjerujem da se može zamijeniti samo u Njemačkoj”, dodao je.

wartburg-4

Miloš vjerojatno do sada nije znao, ali njemačke marke se i dalje mogu zamijeniti u mnogim državama svijeta, pa tako i u Srbiji, po kursu od 1,95 maraka za jedan euro.

Dakle, bogatiji je za oko 66.000 eura!

Izvor: informer.rs