Žena, koja je smršala 115 kilograma za samo 20 mjeseci, kaže da bi dala sve da vrati svoje obline jer je mršavljenje uništilo njen život. Amelia Jane Hams (20) je smršala sa 176 kg na 59 kilograma i tako dobila svoje tijelo iz snova. Unatoč sada zdravom izgledu, Amelia je smršala zbog Crohnove bolesti, što uzrokuje svakodnevno mučenje s bolnim crijevima. Iako sada s tijelom manekenke, ona sanja o svojim oblinama.

cura-smrsala

– Dobijam puno komplimenata za moju novu figuru, ali ja imam stalne bolove. Ponekad su to kao grčevi, ali se jako loše osjećam kad su to probadajući bolovi koji neće prestati.

– Više ne uživam u hrani jer znam da će mi uzrokovati bolove. Čini se besmislenim praviti zdrave obroke kad znam da ću ih povratiti.

Amelia-Jane-1- S jakim tabletama protiv bolova je podnošljivije, ali to osjećam kao prokletstvo jer znam da ih moram piti do kraja života.

Amelia je bila sretno i zdravo dijete, a težina joj se počela povećavati u tinejdžerskim godinama iako nije mijenjala prehranu.

Loading...

– Jela sam sve što mi mama da, a to je bila zdrava hrana jer je ona uvijek pazila na težinu. Kako je moj struk postajao širi, tako se moje samopouzdanje smanjivalo. To je trajalo dok nisam završila školu i nasilnike koji su me ismijavali ostavila iza sebe. Tada sam prestala brinuti o svojoj težini.

– Na fakultetu sam dosegla 176kg, ali sam se i dalje trudila oko odjeće, kose i šminke. Debelo ne mora biti nužno i ružno.

Nedugo nakon 17 rođendana, ona se ozbiljno razboljela.

– Počela sam povraćati 10 puta dnevno, jednostavno ništa nisam mogla zadržati u sebi. Za samo 20 mjeseci smršala sam 115 kilograma, bila sam prestravljena.

Zabrinuta zbog brzog mršavljenja, Amelia se obratila ljekaru. Nakon nekoliko mjeseci dijagnosticirana joj je Crohnova bolest. Odmah joj je propisan koktel tableta, koje mora uzimati svaki dan.

– Kada imam dobar dan popijem do 70, a ako je loš dan popijem i 100 tableta.

Loading...

– Ljudi mi čestitaju jer sam smršala, a ja se nikad nisam osjećala gore. Nikada više neću biti debela, samo mogu još mršati.

Zbog svoje bolesti, ne smije jesti ništa masno, a brzu hranu nije jela već tri godine. Na strogoj je dijeti i samo može jesti kuhano meso i povrće.

– Znam da zvuči nevjerovatno, ali dala bih sve da opet imam 176 kilograma. U ovo doba prošle godine imala sam četiri posla, a sada sam prebolesna da radim.

– Biti djevojka podrazumijeva imati i obline, a sada sam kao dječak. Nokti su mi otpali jer ne unosim dovoljno hranljivih sastojaka, a također mi je otpala i kosa, pa sam nosila periku. Čak sam izgubila i svoje obrve, zbog čega sama sebi izgledam kao stranac.

Nažalost, Amelia još uvijek mrša, a njeni ljekari ne znaju zašto. Za neke, ja imam tijelo iz snova, ali za mene je to noćna mora.

Izvor: doznajemo.com