Noela Rukundo sjedila je u automobilu ispred svoje kuće, gledala kako posljednjih nekoliko ožalošćenih ljudi odlazi. Oni su odlazili na sahranu – njenu sahranu.

zena-vlastita-sahrana

Na kraju, primjetila je čovjeka koga je čekala. Ona je izašal iz auta, a njen muž je stavio ruke na glavu od užasa.

Da li su to moje oči?“, rekla mu je. “Da li je to duh? Iznenađenje! Još uvijek sam živa! “, odgovorila je.

Čovjek je izgledao užasnut. Prije pet dana, on je naredio timu plaćenih ubica da ubiju Rukundo sa kojom je bio 10 godina u braku. Rekli su mu da jesu. Čak su ga natjerali i da im plati dodatnih nekoliko hiljada dolara za sprovođenje zločina.

A sada je pred njim stajala njegova supruga.

Rukundo kaže da je prvo skočio a onda počeo da vrišti.

“Žao mi je zbog svega”, zavapio je, ali je bilo prekasno za izvinjenja. Rukundo je već bila pozvala policiju, a njen muž Balenga Kalala je na kraju priznao krivicu i osuđen je na devet godina zatvora.

Loading...

A evo šta se zapravo dogodilo:

Rukundo je prije oko godinu dana otputovala iz svog doma u Melburnu na sahranu u rodni Burundi. Njena maćeha je umrla a nakon sahrane povukla se u hotelsku sobu. U ranim večernjim satima muž je pozvao telefonom i rekao joj da se malo prošeta napolju na svježem vazduhu.

Međutim, kada je izašla ispred nje se našao čovjek sa pištoljem u ruci. “Ne vrišti. Ako počneš da vrištiš, ja ću te ubiti. Mene će uhvatiti, ali ti ćeš već biti mrtva“, rekao je čovjek.

Rukundo, prestravljena, učinila je šta joj je rečeno a čovjek je uveo u vozilo i vezao joj oči tako da nije mogla da vidi gdje je odvode. Nakon 30 ili 40 minuta, automobil se zaustavio, a Rukundo je gurnuta u zgradu i vezana za stolicu. Mogla je da čuje muške glasove, ispričala je za ABC.

Jedan je upitao: “Ti ženo, šta si uradila pa nam je ovaj čovjek platio da te ubijemo?”

“Šta to pričaš?” uzviknula je Rukundo.

“Balenga nas je poslao da te ubijemo”

Ona im je tada rekla da lažu, a oni su počeli da se smiju.

Loading...

“Ti si budala“, rekli su joj.

A onda su okrenuli jedan broj telefona i sa druge strane začuo se glas njenog muža.

“Ubij je“, rekao je on.

I Rukundo onesvijestila.

Ona je upoznala svog supruga 11 godina ranije, odmah nakon što je stigla u Australiju iz Burundija. Preselili su se u Melburn i dobili troje djece, dok je Rukundo imala petoro iz prethodne veze. Njen muž je pobjegao iz Afrike pred naletom jedne pobunjeničke vojske koja je opljačkala njegovo selo i ubila mu sina i ženu. Ipak, Burundo je ispričala i da je on imao nasilan karakter.

“Znala sam da je nasilan. Ali, nisam vjerovala da može da me ubije“, ispričala je Burundo.

Izvor: kurir.rs