Nismo mogli vjerovati kako je soda bikarbona od pomoći, dok nismo vidjeli ovo! Soda bikarbona je vrlo jeftin, ali i vrlo moćan lijek. Ovaj sastojak se može koristiti u borbi protiv prehlade, čak i raka. Osim toga, možete ga koristiti za oralnu higijenu, kao dezodorans, itd

soda-bikarbona-tijelo

Soda bikarbona je sastojak koji mora biti dio vaše domaće ljekarne. Neke od zdravstvenih prednosti uključuju sprječavanje proljeva, žgaravice, trovanje lijekovima, metaboličke acidoze i peptičkog ulkusa.

Soda bikarbona ima mnoga antipruritička svojstva i čuva vašu kožu zdravom i sjajnom. Koristite sodu kako bi uklonili groznicu i prehladu.

Loading...

Soda bikarbona sadrži natrij i može spriječiti HIPERKALIJEMIJU, bubrežne kamenace i infekcije mokraćnog mjehura.

Ovdje ćemo vam navesti par načina kako koristiti ovaj moćan lijek – sodu bikarbonu:

Stari načini uporabe

Pijte sodu bikarbonu za ublažavanje bolova u mišićima nakon napornog treninga.
Uništite gljivice na nokrima i eliminirajte prljavštinu, primjenite sodu bikarbonu na četkici za nokte i četkajte nokte.
Pomiješajte 3 čajne žličice sode bikarbone, 1 čajnu žličicu soli, pepermint eterično ulje i malu količinu vode. Umočite nokte u tu smijesu 20 minuta, i svrab, miris i bol će biti olakšan.
Da biste osvježili dah, isperite grlo sa malo sode bikarbone.
Koristite sodu bikarbonu za četkanje zubi. Dodajte malo na četkicu za zube i dobit ćete najbolji način za izbjeljivanje zubi.
Smanjiti akne, mrtve stanice kože i masnog lica pomoću pilinga napravljenog od sode bikarbone. Pomiješajte žličicu sode bikarbone, žličica vode i onda trljajte lice.
Također, možete se riješiti bolnih uboda insekata, pčela, komarca pa čak i uboda otrovnog bršljena. Pomiješajte sodu bikarbonu i vodu, i napravite odličnu pastu za ubode.
Pripremite tijesto od vode i sode bikarbone u kako bi se riješili herpesa i čireva. Oni će se osušiti brzo.

Loading...

Domaći recept za kiselost

Za smanjenje refluksa kiseline morate napraviti lužnato okruženje u vašem organizmu. Kombinirajte ¼ do ½ čajne žličice sode bikarbone sa 2 čajne žličice svježeg limunova soka. Možete koristiti jabučni ocat umjesto toga.

Koristite visoku čašu i pričekajte dok se pjena ne smiri, a zatim dodajte 230 ml vode. Popijte smjesu. To će neutralizirati vaš pH, zaštititi tijelo od previše želučane kiseline i smanjiti acidozu.

Izvor: novi-svjetski-poredak