PETROVARADIN – Nikola Stanišić (21) iz Rume poginuo je u noći između petka i subote, kada je pao s bedema novosadske tvrđave. Mladić se pod nerazjašnjenim okolnostima našao na bedemima izvan ograđenog dijela na kom se muzički festival održava, ali niko nije vidio trenutak kad se nesreća dogodila.

tragedija-exit

Šta mu se dogodilo, zasad se ne zna. Uglavnom, on je s bedema Petrovaradinske tvrđave, s visine od oko 20 metara, pao na Kameničkom putu, na mjestu gde se nalazi ulaz za VIP posjetioce. Hitna pomoć koja je bila u blizini brzo je stigla, ali oni su samo mogli da konstatuju smrt – saznaje Kurir.

Drugari u šoku

Sanja Stanišić, sestra nastradalog mladića, kaže da je brata posljednji put vidjela u petak oko 19.30, kad je izašao iz stana u kojem su živjeli u Novom Sadu.

Obožavao je Exit, bio je pun utisaka. Te večeri, prije nego što je izašao, zagrlio me je čvrsto i rekao: „Lijepa moja“, to je bilo kao da mi je četiri puta rekao: „Volim te“ – priča sestra, boreći se da ne zajeca od bola.

Sanja kaže da niko od prijatelja s kojima je bio ne zna kako se dogodilo da se Nikola odvoji od društva i padne sa tvrđave. Sestra nije uspjela da sazna ni šta se dešavalo od trenutka kada je posljednji put vidjela brata do pola sata iza ponoći, kada je nastradao.

Loading...

Njegovi drugovi u potpunom su šoku i niko još ne može da mi kaže šta se dogodilo. Sve što smo saznali čuli smo od policije i ljudi koji su radili istragu. Rekli su nam da alkohol nikako nije mogao da bude uzrok pada, jer moj brat nije bio toliko pijan – kaže sestra i dodaje da joj brat nije koristio narkotike i da vjeruje da će to potvrditi i toksikološki nalaz.

U Nikolinom telefonu, prema riječima njihovog oca Željka, pronašli su posljednju poruku, koju je poslao neposredno pred tragediju.

Poslao je drugu SMS u kom je napisao: „Gdje si, izgubio sam se“ – navodi očajni otac, očiju crvenih od suza, i dodaje:

Kupio kartu u januaru

Nikola je bio dobar momak, bio je na drugoj godini pravnog fakulteta. Nije bio narkoman niti alkoholičar, bio je kao djevojčica. Pretpostavljam da je pogrešno ušao jer se na dva metra od mjesta s kog je pao nalazi ograda. Toliko se radovao Exit-u da je još u januaru kupio kartu – priča nesrećni otac.

I komšije porodice Stanišić imale su samo riječi hvale, kako za nastradalog mladića, tako i za njegovu familiju. Nikola će biti sahranjen na groblju u Rumi u ponedjeljak u 13 sati.

Nastradao čim je došao

Loading...

DEVET MINUTA BIO NA EXIT-u

Porodici nastradalog Nikole Stanišića policija je predala narukvicu za ulazak na Exit, koja je bila na njegovoj ruci kad je pao.

Moj brat je ušao na Exit u 21 minut poslije ponoći. Njegova narukvica očitana je devet minuta prije nego što je pao – objašnjava sestra, držeći kovertu s tragovima krvi u kojoj je narukvica.

Organizatori Exit-a

SAUČEŠĆE PORODICI

Organizatori Exit-a saopštili su da je mladić stradao van ograđenog dijela festivala i da duboko saosjećaju s porodicom nastradalog.

Mladić se veoma kratko zadržao i nakon što je izašao kroz festivalske kapije, uputio se prema osvijetljenom prostoru na kojem se nalazi trajna ograda, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara – navodi se u saopštenju.

Izvor: kurir.rs