Ovaj farmer nikada nije očekivao da će biti bogat. Jednoga dana kopao je po svom imanju (i to veoma površno kopao) dok nije uradio u jednu plavu kacu za kiseljenje kupusa!

njiva-okopavanje

Ono što je pronašao u njoj ga je šokiralo. 600 miliona dolara se nalazilo u toj kaci za kupus.

Hose Marijana Kartolos, šesdesetpetogodišnji farmer dobio je dozvolu kolumbijske države da kopa na ovo posjedu.

Kartolos iz tog razloga nije mogao da zadrži novac, zaplijenila ga je kolumbijska vlada i najavila da će pronađeni novac uložiti u puteve i obrazovanje.

kupus-pixabay

Loading...

Kolumbijska vlada osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive u nadi i prema informacijama da ovakvih plavih kaca za kupus ima još u Kolumbiji.

Navodno, kako navodi sama vlada, ovakve kace pripadaju čuvenom Pablu Eskobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svjetskoj istoriji.

Još uvijek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najvjerovatnije ostati u Kolumbiji i biće iskorišćen za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

novac

Ova vijest će najverovatnije stvoriti modernu “Zlatnu groznicu”, a ljudi će kao stada ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Eskobarovih jama.

Izvor: kurir.rs