Šenon Lonergan (21) iz Irske uplašila se kada je vidjela koliko Sara Nordstrom (17) iz Švedske liči na nju. Ove dvije devojke su se upoznale preko sajta koji spaja ljude koji liče poput blizanaca, a da pritom nisu ni u kakvom srodstvu. Kada ih je vidio zajedno, čak ni Šenonin otac nije baš najbolje mogao da ih razlikuje!

sestre-blizankinje (1)

Šenon se prijavila na sajt “Twin Strangers” na koji možete da okačite svoju sliku i da tražite svog “blizanca” širom svijeta. Bila je iznenađena kada joj se javila četiri godine mlađa Šveđanka, koja ima istu plavu kosu, plave oči i isti osmjeh poput nje. Kada su se upoznale, Šenon je bila šokirana i to ne samo zbog fizičke sličnosti.

Kada sam otvorila vrata i vidjela Saru, srce mi je bukvalno skočilo. Kada sam joj vidjela lice, leptiri su nestali. Imale smo isti izraz lica, iste usne, isti osmjeh. Bilo je jako čudno – priča Šenon, koja je Saru ugostila u Dablinu.

Iako su obje strepile da možda samo na slikama liče jedna na drugu, te da uživo neće biti tolike sličnosti, čim su se upoznale obje su shvatile da su zaista “bliznakinje”. Međutim, kada su provele malo više vremena zajedno, shvatile su i da imaju dosta zajedničkih interesovanja.

- Obje smo se bavile sportom na izuzetno visokom nivou i takmičile se. Pored toga, izgleda i da razmišljamo na isti način. U kući u kojoj smo bile, postojalo je kupatilo ispod stepenica. I ona i ja smo u jednom trenutku rekle kako je to baš kao u filmovima o Hariju Poteru – priča Sara.

Loading...

Iako se malo razlikuju kao ličnosti, za kratko vrijeme su postale jako dobre prijateljice i obje se osjećaju kao da se poznaju već godinama. Čak i Šenonina porodica, koja je došla da upozna Saru, nije mogla baš da ih razlikuje.

Kada je tata prvi put došao, nije znao gdje da gleda. Gledao je u nju, pa u mene i bio je jako zbunjen – priča kroz smjeh Šenon, dodajući da tata nije krio šok.

sestre-blizankinje (2)

Za razliku od Šenon i Sare koje nisu u srodstvu ali izgledaju identično, Lusi i Marija su bliznakinje – ali im niko ne vjeruje!

Izvor: 24sata.rs