Na današnji dan prije osam godina u saobraćajnoj nesreći u blizini Nove Gradiške u Hrvatskoj, život je izgubio jedan od najpopularnijih pjevača sa prostora bivše Jugoslavije. Naravno, riječ je o nikada prežaljenom Todor Toše Proeski (26). Njegovi roditelji Dominik i Nikola Proeski, članovi porodice, prijatelji i fanovi, kao i svake godine, posjetiće njegov grob u Kruševu, gdje će biti održan pomen.

tose-nesreca

Mnogi na pomenu očekuju i njegovu nekadašnju djevojku Adrijanu Budimir, koja se udala prije tri godine, kao i Tošetovu menadžerku Ljiljanu Petrović, koja je s njim bila u kolima kad je nastradao. Vozač džipa, pjevačev prijatelj Georgi Georgijevski, odslužio je dvije godine zatvora jer ga je sud proglasio krivim za izazivanje nesreće.

Toše je bio omiljen među kolegama. Jedna od onih koja je bila bliska s Proeskim je Tijana Dapčević.

– I dalje osjećam njegovo prisustvo. On je uvijek na mjestima na kojima smo voljeli da blejimo i sviramo. On je na Zemlju poslat da liječi svojim glasom. Vjerovatno ga je Bog uzeo sebi da mu pjeva. Sve dok ga pominjemo i pjevamo njegove pjesme, on će živjeti – kaže Tijana.

Loading...

tose

Toše je rođen 25. januara 1981. u Prilepu. Kao pjevač debitovao je na Melfestu 1997. Bio je makedonski predstavnik na Evrosongu. Vrhunac karijere dostigao je koncertom u Beogradskoj areni 14. februara 2007. Iza sebe je ostavio sedam albuma, od kojih je poslednji objavljen kobne 2007. godine.

RIP Toše.

Izvor: Kurir.rs