Anet Larkins je žena koja sa svoje 72 godine ima lice i tijelo djevojčice, a tajnu svog mladolikog izgleda i dobrog zdravlja već godinama dijeli sa javnošću, otkrivajući svoje recepte za jela koja sama priprema i napitke kojima svakodnevno čašćava svoj organizam.

Anet Larkins-2

Za ovu damu, godine su samo broj, i to sve zahvaljujući njenom disciplinovanom načinu života.

Anet je rođena 1942. godine u Sjevernoj Karolini, međutim najveći deije rodila dva sina, i to samo u razmaku od deset mjeseci. U odnosu na nju, njen muž izgleda kao deda, a njeni 50-godišnji sinovi kao njeni vršnjaci. U čemu je njena tajna?

Svijetu je poznata kao “žena koja ne stari”, a o njoj su pisali brojni strani časopisi, i to s razlogom. Od od ove 72-godišnjakinje zaista ima šta da se nauči. Na njenoj trpezi nikada nećete naći ništa što nije porijeklom iz njene bašte, gdje uzgaja razno voće, povrće i ljekovito bilje.

Pravi izvrsne salate i ukusna jela, te svakodnevno cijedi i pije domaće sokove. Njen životni moto je čuvena Hipokratova poslovica: “Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek neka bude tvoja hrana”. Dugo je bila vegeterijanka, pa je prešla u vegane, te je sirova hrana njeno najveće oružje i saveznik ljepote i snažnog imuniteta.

Loading...

Napisala je svoju knjigu saveta i izdala DVD, koji su i te kako traženi među pristalicama njenog načina života.

“Oduvijek sam voljela da motivišem pojedince da naprave promjenu u svom životu i tako poboljšaju njegov kvalitet. Sviđa mi se da stimulišem njihovu psihu i pomažem im da pronađu svoju unutrašnju snagu”, objašnjava ona. Njena majka i baka umrle su u ranoj dobi zbog raka dojke. Istorija oboljenja od dijabetesa u porodici je poduga, ali ona je savršenog zdravlja. Od lijekova ne koristi ništa, pa čak ni aspirin.

Šta jede?

Recept za jedno od njenih zdravih obroka: kupus salata, isjeckana zelena salata, bulgur (namirnica organskog porekla koja se pravi od pšenice, može se kupiti u radnjama zdrave hrane), crvena paprika, brokoli, pečurke, laneni krekeri i posut kim.

Još jedan njen predlog za ručak: divlji pirinač, luk, malo hljeba natopljenog sokom od avokada, komadi avokada, sitno sjeckana crvena paprika, preliv od konoplje, u kombinaciji sa pirinčem.

U svojoj bašti, Anet uzgaja čuveno “drvo života” Noni. Postojbina ovog drveta je na Tahitiju, ostrvima Polinezije, Tajlandu i Indiji, a na njihovom jeziku Noni znači “Božiji dar”. Plod drveta Noni se koristi za pravljenje soka, za meleme, a lišće za čajeve. Poznato je da melem od Nonija znatno pomaže kod kožnih problema i uganuća.

Izvor: kurir