Kada se rodilo dijete, otac je stavljen u veoma neprijatnu poziciju – morao je da bira između malenog sina sa Daunovim sindromom i svoje supruge.

Samjuel Forest sa Novog Zelanda je čovjek koji je u svom najsrećnijem trenutku, kada se ostvario kao otac, morao da bira između svoje supruge i djeteta. Njegova priča je preplavila društvene mreže, nakon što ga je supruga ostavila, i to samo nedelju dana nakon rođenja sina.

Ruzan Badaljan je rodila Lea prije skoro godinu dan da bi odmah nakon toga postavila ultimatum svom suprugu – ona ili dijete.

Foto: Samuel Forrest

Foto: Samuel Forrest

Ona je htjela da zajedno sa suprugom napusti novorođenog sina jer je dijete rođeno sa Daunovim sindromom. Nije želela da ga dodirne i pipne jer po jermenskoj kulturi ovakva djeca donose sramotu cijeloj porodici.

– Doktorka je izašla iz sobe sa malenim dečakom pokrivenog lica. Cijela bolnica nije dopustila da vidim sina i suprugu – objasnio je Samjuel u svom intervjuu.

– Nakon toga je došao doktor koji mi je objasnio da sa mojim sinom nešto nije u redu – nastavlja snuždeno svoju priču.

Loading...

Iako ga je ova vijest šokirala, izjavio je da ni u jednom trenutku nije pomislio da napusti malog Lea.

Foto: Samuel Forrest

Foto: Samuel Forrest

– Kada su me uveli da ga vidim, shvatio sam da je prekrasan, savršen i da ću ga zadržati – izjavio je Samjuel.

Nakon što je supruga saznala da će Forest zadržati sina, ona ga je ostavila i razvela se samo nedelju dana kasnije.

Samjuel Forest je inače sa Novog Zelanda, ali je sakupio novac da sa sinom pobjegne iz Jermenije. Trenutno je u Oklandu, gde pokušava da zaradi za budući život i obrazovanje svog sina.

Izvor: www.telegraf.rs