Njih dvoje su se upoznali prije četiri godine …

31-89-foto

Mladić mekog srca, koji je otkrio da njegova 89-godišnja komšinica umire, pozvao ju je da provede svoje posljednje dane na ovom svijetu s njim – jer, kako je izjavio – «ljubav nema granica».

31-godišnji Chris Salvatore, postao je njegovatelj i «najbolji prijatelj» 89-godišnje Norme Cook, koja je odustala od daljih tretmana za leukemiju prošle godine.

Njih dvoje su se upoznali prije četiri godine, kada je Chris, glumac i pjevač, doselio u stan u Zapadnom Hollywoodu. Brzo su se sprijatelji, a zatim su počeli dijeliti stan, nakon što se njeno zdravlje toliko pogoršalo da su doktori rekli da je potrebna 24-časovna njega.

Ona je umrla jučer u Los Angelesu, a priču o neobičnom paru prenose zapadni mediji.

Loading...

Norma je bila u penziji, koju je zaradila radeći kao dizajner interijera.

baka-91-1

Teška srca moram podijeliti vijest da je jutros ovaj svijet napustila istinski inspirativna i lijepa žena. Vjerujem da se Norma sada odmara u miru i iako više fizički ne može biti s nama, njen duh nastavlja da ispunjava srca tako mnogo ljudi – napisao je Chris na Facebooku.

– Možda je Normino nasljeđe koje traje njena priča koja pomaže da se shvati značenje ljubavi. Ona me je podsjetila na to da smo svi stvoreni da bismo voljeli i da svi zaslužujemo biti voljeni.

Voljeti nekoga ne znači da se nikad ne iskusi borba, bol ili gubitak, nego da potpuno i duboko otvorimo svoja srca drugome. Sa svim našim razlikama, svako od nas može biti voljen. Ljubav nema granica.

Na društvenim mrežama Chris je podijelio dosta zajedničkih fotografija, a ljepuškasti glumac pomogao je da se skupi oko 30.000 dolara za liječenje Norme, kojoj je leukemija otkrivena prije 10 godina.

Loading...

baka-91-2

Chris je izjavio da se nada da bi ova priča mogla inspirisati druge da pogledaju u svoj komšiluk, i nađu ljude kojima je potrebna ljubav, bez obzira koliko različiti bili.

– Možda mislite da nemate ništa zajedničko sa nekim ko ima 89 godina. Ali, Norma je promijenila moj život… Ona me je naučila, a ja to želim podijeliti sa svima – da je ljubaznost lijek i da smo svi na ovoj planeti zajedno. Kada uključite svjetlo nekome drugome, osvijetlili ste i svoj vlastiti put.

– Godine nisu važne – nikad ne znate ko može biti vaš najdraži prijatelj.

baka-91-3

Izvor: doznajemo.com