Thea Wilson (31) iz Velike Britanije jedno jutro se probudila i ostala šokirana onim što je ugledala. Naime, njeno tijelo je bilo prekriveno misterioznim modricama, ali je veći šok doživjela kad su joj doktori otkrili da je to to simptom agresivnog oblika leukemije.

jutro-masnice-650x452

– Nisam imala ideju kako sam dobila te masnice– rekla je za Daily Mail.

Kako modrice nisu prolazile, Thea je posjetila doktora koji joj je prvo dao pogrešnu dijagnozu vezanu za poremećaj trombocita, budući da to medicinsko stanje može izazvati masnice kakve je imala 31-godišnjakinja.

wilson-masnice

Loading...

Nakon toga su je poslali u bolnicu na dijagnostiku koštane srži, gdje je biopsija pokazala da ona zapravo ima jedan rijedak oblik leukemije. Taj akutni oblik, koji se naziva akutna promieloktičnim, pogađa svega 100 ljudi godišnje, prema medicinskim statistikama na koje se pozivaju britanski listovi.

Inače, Wilsonova, koja radila na prodaji medicinskih proizvoda, rekla je da se mjesecima prije nego što je dobila dijagnozu osjećala bolesnom, ali nije znala zbog čega.

wilson-3-334x480

Kada su joj uspostavili ispravnu dijagnozu, Thea je podvrgnuta tretmanima intenzivne hemoterapije kako bi se izbjeglo unutrašnje krvarenje. Nakon pola godine liječenja, bolest je ušla u remisiju, a kako bi to proslavila Wilsond se posvetila prikupljanju sredstava i donacija za uspješnije liječenje leukemije koja, po joj se, po njenim riječima, može vratiti, ali: “Bolest se može vratiti u budućnosti, ali ja zbog toga nemam namjeru prekinuti živjeti svoj život”, izjavila je.

Izvor: novi.ba