Ova ispovijest može da posluži novopečenim očevima da ne naprave iste greške kao ovaj čovjek. Ove stvari ne govorite svojim ženama koje su se tek porodile.

trudna-zena

Da možete da vratite vrijeme poslije rođenja prvog djeteta, šta nikada ne biste rekli svojoj ženi? Jedan otac, čije dijete sada ima osam godina, odlučio je da podijeli sa svijetom svoje greške.

Prvo dijete sam dobio prije osam godina. Tada sam imao 24 godine. Nisam imao pojma šta radim. Bio sam mlad, zbunjen i uplašen i sve to me je natjeralo da kažem svojoj ženi neke jako ružne stvari. Osjećao sam se jako loše zbog toga. Nadam se da će neki novi očevi naučiti nešto iz mojih grešaka.

Ove stvari nipošto nemojte da govorite svojoj ženi koja se upravo porodila:

Loading...

Kada je doktor rekao da možemo ponovo da imamo seks?

Moraćete da preživite nekoliko mjeseci bez seksa. Vaša žena je upravo rodila bebu tešku tri kilograma carskim rezom, ali to je ništa u odnosu na to koliko vi želite seks. Moraćete da se izborite s tim! U tijelu vaše žene je rasla beba, a onda je ona posle devet mjesci donela vašu bebu na svijet. Da li stvarno mislite da joj treba seks u tom trenutku? Razmislite malo. Dajte njenom tijelu vremena da se oporavi. Zaslužila je.

Kada ćemo opočeti ponovo da vežbamo?

Iako ste rekli “mi” umjesto “ja”, da li znate šta je vaša žena čula? Ovo : “Moraćeš da se baciš na posao da izgubiš sve kilograme koje si dobila tokom trudnoće”. Time ste joj potvrdili sve ono čega se žene najviše plaše nakon trudnoće. Bravo! Oboje se prilagođavate bebi, ali ona se prilagođava i bebi i svom novom tijelu. Oženili ste se njome zato što je divna i pametna. Zato što ste pored nje bolji čovjek, a ne zato što dobro izgleda farmerakama. Razmislite o tome i dajte joj još malo vremena.

Umoran sam

Loading...

Imati bebu je naporno za oba roditelja. Ne kažemo da vi niste umorni. Ali ako to kažete svojoj ženi, ona će misliti da treba da uradi nešto da vam pomogne da se više odmarate. Ili će imati osjećaj da tražite utjehu. To nije njen posao sada. Utjehu ćete morati da nađete na nekom drugom mjestu, jer ona se sada jako trudi da brine o bebi, a uz to da i ima dovoljno mlijeka da je nahrani. Njeno tijelo ima mnogo posla. Ona sada nema ni snage ni energije, zato budite ljubazni i nemojte da je opterećujete time koliko ste vi umorni.

Uhh… Da li ja moram da presvučem bebu?

Da, morate! Vi ste tata! U roditeljstvu učestvujete oboje. Bebina kaka? Snađite se. Nemojte da prebacujete taj posao samo na nju. Budite ponosni. Živimo u vremenu ravnopravnosti gdje mušklarac može da promijeni pelene i da se osjeća dobro zbog toga. Budite od pomoći svojoj porodici. Prestanite da budete lijeni i da se ponašate da ste vi bolji od toga i da ne treba to da radite.

Ali ti imaš produženi odmor

Ne, to nije odmor! To je vrijeme oporavka, vrijeme kada se tijelo vaše žene postepeno vraća u svoje normalno stanje i vrijeme kada se ona povezuje s bebom. Trebalo bi da dobije slobodnog vremena koliko želi (tri mjeseca, tri godine…) To bi bilo pristojno porodiljsko bolovanje.

Izvor: kurir