Toše Proeski tragično je preminuo prije osam godina, 16. oktobra, u 6.20 sati 26-godišnji pjevač vozio se kao suvozač u svom automobilu po autoputu kod Nove Gradiške kada je došlo do kobnog sudara.

tose-sudar

Putovao je u Zagreb, na snimanje dva spota. Nekoliko sati prije smrti gostovao je u makedonskoj TV emisiji ‘Vrteleška’. Inače veseo i pozitivan, Toše je tokom razgovora bio vidljivo neraspoložen, umoran i ispričao je kako se teško nosi sa slavom.

‘Zar se ne želiš malo maknuti od svega?’, pitala ga je voditeljka.

‘Želim ali ne mogu. Mašinerija me stavila, kako kažu, u bubanj i gotovo. Nema povratka. Tražim oporavak od svakodnevnih intervjua, šminkanja, skidanja šminke, pakiranja. Putovanja u Zagreb, pa nazad, putovanje u Australiju… Svega mi je do ovdje’, pokazao je Toše rukom preko glave.

- Pravim greške kao svaki normalan čovjek svakodnevno. Nisam bezgrešan, svetac, niti anđeo, daleko sam od toga, ali sam daleko i od ružnih priča koje mi se pripisuju otkad sam poznat.

Rekao je da ima strah da ga djevojke žele zato jer je poznati Toše, a ne gledaju kakav je zaista.

Loading...

- Nije to prijatno… Ni novac, ni automobili niti išta drugo nije presudno za ljubav… Znam koje su prave vrijednosti. Želim takvu djevojku..

Na svoju veliku sreću, rekao je, sve svoje slobodno vrijeme posljednjih mjeseci koristio je da ode u Kruševo i druži se sa starim prijateljima kojih je imao puno.

- To me jako spušta na zemlju… Ne vjerujem u nova prijateljstva jer sam imao loše iskustvo, sa starim prijateljima sam siguran, zaključio je.

Pokazao je voditeljima kako je baš nedavno povrijedio koljeno jer je s lokalnim klubom igrao odbojku.

Ispričao je da mu smeta prebrzi tempo života, obruč koji je oko njega.

‘Želim u šetnju, u kupovinu, naveče u kafić, ali ne mogu… Prije desetak dana šetao sam ispred izloga i shvatio da više od šest-sedam godina nisam izašao, prošetao gradom i rekao: ‘Ovo mi se sviđa. Ući ću i kupiti.’ Misliš da ne želim? Želim kao svi normalni ljudi’, obratio se tužno voditeljici.

Pričao je o svojim roditeljima kao velikim životnim uzorima. Ljiljanu Petrović nazvao je drugim majkom i rekao kako je sretan što je uz njega.

Loading...

Na pitanje je li zaljubljen nije odgovorio jer, kazao je, ‘želi zaštititi bar jedan dio života’.

Na pitanje u kakvom je odnosu s rukometašicom Andrijanom Budimir postalo mu je neugodno.

- Često smo zajedno. Kao prijatelji. Vrijeme nosi svoje… Ako bude novosti obavijestit ću vas na vrijeme.

Voditelji su mu poželili ugodan put do Zagreba, ugodno snimanje novog spota, a on se nasmijao i ispravio ih da se radi o dva spota.

‘Ti znaš koliko te volim. Zlato moje, čuvaj mi se!, rekla je pjevaču dirnuta voditeljica i izgrlila ga te dodala: ‘Nemoj dijeliti energiju na sve strane‘.

‘Moram’, kratko je odgovorio Toše na samom kraju.

Izvor: jutarnji