Vest da se Crnogorski Telekom pridružio se akciji pomoći Nepalu odlukom da ne naplaćuje pozive ka i iz ove zemlje izazvala je salve podsmešljivih komentara na društvenim mrežama, a ubrzo je nastala i Fejsbuk grupa pod nazivom “Crnogorci u Nepalu”.

Crnogorski Telekom pridružio se humanitarnoj akciji svoje matične kompanije, Dojče Telekom grupe i odlučio da Crnogorcima ne naplaćuje pozive ka Nepalu, kao ni roming usluge iz Nepala, nakon razornog zemljotresa koji je zadesio ovu zemlju krajem aprila.

Crnogorski Telekom se pridružio humanitarnoj akciji članica Dojče Telekom grupe, u pružanju pomoći stanovništvu Nepala, koje je nedavno pogođeno katastrofalnim zemljotresom. Telekom neće naplatiti pozive iz fiksne mreže kao i pozive i sms iz mobilne mreže (postpaid i prepaid), iz Crne Gore ka Nepalu, kao i roaming pozive iz Nepala koji ostvare korisnici koji eventualno pružaju pomoć na terenu.

Međutim, ova akcija je, pretežno na društvenim mrežama, okarakterisana kao besmislena, a izazvala je i veliki broj negativnih komentara.

komentari-fejs-nepal_ff

Loading...

Inspirisana humanitarnom akcijom Telekoma nastala je i Fejsbuk stranica “Crnogorci u Nepalu” na kojoj se navodi da ima za cilj da “široj javnosti predstavi brojnost crnogorskih državljana u Nepalu”.

“S kim god sam se čuo, niko nije zaspiva’ od telefona… zovu ljudi, majka mi poluđe”, “Moj brat od tetke अशोक, s majčine strane od srca se zahvaljuje na ovako velikodušnoj pomoći”, samo je jedan od duhovitih komentara na ovoj Fejsbuk stranici.

Podsetimo, u razornom zemljotresu koji je 25. aprila pogodio Nepal život je izgubilo nekoliko hiljada ljudi, a veliki broj zemalja sveta uputio je humanitarnu pomoć ovoj državi.

Izvor: blic.rs