Organi reda objavili su saopštenje u kojem navode da su uspjeli da pronađu dijete koje je nestalo prije 13 godina u Ohaju što je totalno iznenadilo američku javnost koja je odavno zaboravila taj slučaj.

Punomoćnik Brendon Fols iz Alabame rekao je lokalnim medijima da je Džulijan Hernandez, koji je nestao 2002. godine, pronađen tako što je imao problema sa upisom na koledž, pa se obratio savjetniku koji je shvatio da se momak nalazi na listi nestalih Nacionalnog centra za nestalu djecu.

Hernandez je imao samo pet godina kada je njegova majka prijavila nestanak, a sada ima 18. Interesantno je što je sam Džulijan znao da se nalazi na listi nestalih.

Agent FBI Viki Anderson rekla je da je sve vrijeme do sada Džulijan živeo u Klivlendu sa svojim ocem, Bobijem Hernandezom koji se predstavljao kao Džonatan Mangina.

Bobi Hernandez je uhapšen i prijeti mu zatvorska kazna od jedne do 10 godina. Istog dana, 28. avgusta 2002. godine, kada je Bobi oteo malog Džulijana, odmah je bilo jasno o čemu se radi, pa je otmičaru blokiran bankovni račun, ali je on uspio da se snađe.

Džulijanova majka je navela da je veoma srećna što je konačno pronašla sina, ali da isprva nije vjerovala, jer je tokom prošlih godina bilo dosta lažnih tragova.

Izvor: 24sata