Želim da podjelim sa vama recept „čudesne masti“, koji sam pročitao na jednom popularnom ruskom sajtu alternativne medicine. Mast je veoma jednostavna za pripremu, a i veoma efikasna. Ova „čudesna mast“ u stanju je da izliječi mnoge bolesti. Čudo-melem liječi: bronhitis, otitis, anginu, otekline, modrice, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upalu jajnika, troficki cirevi, ženske bolesti. Ova mast se uspješno koristi za opekotine.

melem

U zavisnosti od bolesti, mast: mažite, stavljajte obloge, utrljavajte. Može da se koristi za unutrašnju upotrebu: pola kašičice tri puta dnevno prije obroka. Mast je apsolutno bezopasna.

Priprema “Čudotvornog melema”:

Potrebno:

  • - 1 jaje
  • - 400 ml biljnog ulja (ja sam koristio kantarionovo)
  • - komadić pčelinjeg voska – oko 60 gr (otprilike veličine kao dve kutije šibica)

Skuha se jaje. Biće potrebno samo žumance. Njega treba staviti na tacnicu i malo izgnječiti. U emaliranu šerpicu nasuti ulje. Komadić voska opustite u ulje. Staviti na laganu vatru i čekati dok se vosak istopi. Kad se bude culo „pucketanje“ , uzmite žumance i prstima bacajte u ulje sa voskom, mrvicu po mrvicu. Ulje će početi da se pjeni, pa budite spremni da brzo uklonite šerpicu sa vatre. Kada se ulje „smiri“, ponovo ga vratiti na šporet. Nastavite bacati žumance do kraja, stalno mješajući kašikom. Smjesa će promjeniti boju i postati tamno braon. Skloniti sa šporeta i ostaviti na 15-20 minuta. Procjediti kroz najlon (čarapu), gazu ili cjediljku sa sitnim sitom. Ostatke (mrvice žumanceta) baciti. Kada se mast ohladi, staviti je u staklenu teglu i zatvoriti poklopcem. Mast se čuva u frižideru do 10 mjeseci.

Mast je veoma efikasna. Ako se mast koristi za obloge, potrebno je ugrijati na vodenoj pari (na otprilike 40 stepeni)

Loading...

Ovaj čudotvorni melem liječi:

Upalu sinusa: Istopite mast u kasici i odmah naspite u pipetu. Da ne bi se mast stegla, radite ovo brzo. Zakapati nos dva puta dnevno sa intervalom od jednog sata. Ljekari tvrde da možete se otarasiti i mjesečnog sinusitisa. Mast „probija“ sinuse i povlaći na sebe sav gnoj sa velikom jačinom.

Gnojni otitis: Savijeni komadić vate, umočeni u ovu mast staviti u uho. Po potrebi mijenjati, uz to mazati mast iza uha. Mast izvlaći sav gnoj. Tako se liječe svi otitisi, ne samo gnojni.

Gnojna angina, apcesi u grlu, upala krajnika: Staviti mast u grlo i obloge na vrat. Ako se radi navece, ponavljajući proceduru 2-3 puta, ujutru apces pukne.

Bronhitis, bol u želucu, crijevima, čirevi na tijelu, cmicke na očima. Tri puta na dan prije obroka, uzimati po pola kašićice masti.

Ženske bolesti, fibromioma do 10 nedjelja, ciste na jajnicima, upale, mastitis: U vaginu se stavljaju tamponi sa ovom masti ujutru i uveče. Postoje tvrdnje da poslije desetak dana, od ciste će ostati samo uspomene. Za fibromiome treba duže vremena. Kod mastitisa, na grudi se stavlja papirna salveta, umočena u mast, od gore – najlon kesa. Po mogućnosti, mijenjati na svaka 2 sata.

Opekotine, čirevi, rane, otoci, zubobolja, bol u zglobovima liječi ova mast. Nanosi se na oboljelo mjesto preko noći i umotava se. Možete samo komadićem vate, natopljenim u mast, ako rane nisu velike. Iznenadićete se rezultatom! Kod zubobolje – mast se uzima čistim prstom i maže se bolni zub i desni, bol će obavezno nestati.

Loading...

Trofićki čirevi, gangrena: takodje stavljati papirne salvete natopljene mašću i mijenjati na svaka 2 sata. Iz rana će obilato curiti gnoj. Iznenadit će te se i sami kako će napredovati ovo spasonosno liječenje, uprkos svim vrstima skupih lijekova.

Kod liječenja hemoroida – pravi se tampon od gaze i stavlja se u anus preko noći, 8 – 10 dana ili dok ne dodje do poboljšanja.

Sve sto se maže – radi se na noć. Obloge na bolesne zglobove, koljena – umotavati.

Mast je dobra za ojačavanje noktiju – utrljati u nokte na noć.

Sve bolesti počeće da se povlaće, zahvaljujuci ovoj masti, čudo – melem.

Napomena: vosak mora biti naturalni, pčelinji. Za spoljnu upotrebu može se koristiti bilo koje biljno ulje. Za unutrašnju – bolje je maslinovo.

Izvor: uspesnazena.com