Učenik iz Teksasa, srušio se na času tjelesnog odgoja, a njegova porodica vjeruje da je živ zahvaljujući božanskoj volji. Tinjedžer Zack Clements tvrdi da je umro na 20 minuta, a da ga je u život vratilo čudo za koje je zaslužan samo dragi Bog.

Zack-Clements

Ovaj 17-godišnjak srušio se u školi na času tjelesnog odgoja, a njegovo srce prestalo je kucati na 20 minuta. Kad su ga lijekari uspjeli oživjeti i vratiti mu pulsk helikopterom je prebačen u bolnicu. Probudio se nekoliko dana kasnije na odjeljenju intenzivne njege.

Lijekari nisu znali objasniti kako je mladić iz Teksasa preživio. Međutim, on kaže da mu se, kada mu je srce prestalo kucati, pojavilo biće u obliku čovjeka, duže kose i da mu je rekao da se ne brine, ispričao je novinarima Zack, prenosi Mirror.

Zackova porodica uvjerena je da ga je nakon rušenja tokom trčanja spasila božanska intervencija. Njegov otac Billy rekao je kako ono što se dogodilo nije moguće objasniti ljudski, dok majka Teresa kaže da joj je drago što joj je dragi Bog odlučio vratiti njezino dijete.

Čim mu lijekari to dopuste, Zack planira povratak u školu.

Izvor: avaz.ba