U velikom broju država na svijetu djevojčice i žene su, nažalost, primorane da žive u strahu da će biti otete i/ili primorane na brak sa potpunim strancem.

lavovi-foto-1

Takav jedan slučaj dogodio se 2015. godine u Etiopiji. Bila je jesen kada je skupina od sedam muškaraca otelo 12-godišnju djevojčicu sa planom da je natjeraju na udaju za jednog od njih.

Međutim, za jedno nisu znali, tri lava promatrala su taj incident i njihovu otmicu, i očito da su lavovi odlučili da reaguju.

Prošlo je mjesec dana od kada je prijavljen nestanak djevočice i kako ju je policija uspjela locirati. Kada su došli na mjesto, nisu mogli vjerovati svojim očima jer pored djevojčice su mogli vidjeti 3 lava. Ali, lavovi nisu htjeli da je napadnu, nego umjesto toga su je čuvali.

Loading...

Naime, lavovi su prepali muškarce koji su oteli djevojčicu i ostali sa njom ostatak dana.

lavovi-foto-2

Reakcija lavova spasila je život djevojčici, jer takve pojave su česte u Etiopiji, djevojčice često budu silovane i pretučene dok ne odluče prihvatiti brak.

Reakcija lavova oduševila je svijet. Po prirodi, lavovi bi inače napali i pojeli djevojčicu ali to se nije dogodilo.

Stručnjka za životinje, Stuart Wiliams ima teoriju zašto su se lavovi postavili zaštitničk:

Loading...

“Plač djevojčice mora da su zamijenili sa glasom mladunčeta lava što vrlo vjerovatno može objasniti zašto je nisu pojeli.”

Djevojčica se oporavlja od rana, ali oporavak od šoka otimce će potrajati duže. Otmičare su uhitili, ali ne zna se da li su procesuirani.

Mi kao ljudi, uistinu možemo puno učiti od samih životinja, jer životinje su nevjerovatna stvorenja.

( ŽivotniMagazin.com )